Premiumkotletter

Skivade kotletter med behållen fettkappa för bästa smakupplevelse. Salta väl, och servera nystekt för maximal saftighet. KRAV-märkt som allt vårt fläskkött!
Lättlagad med mild smak

Om våra premiumkotletter

Skivad kotlettrad utan ben, med fettkappan kvar för extra saftighet och smak. Det möra fläskköttet kommer från ekologiska, KRAV-märkta grisar som fått växa i sin egen takt, med tillgång till utevistelse året runt med lerbad och ekologiskt foder. Du får generösa och välmarmorerade kotlettskivor som är milda i smaken och enkla att lyckas med. Perfekta att steka i panna och servera nystekta med säsongens tillbehör. I butik säljs ofta samma detalj som “ytterfilé”, men då utan det smakrika fettet. 100 % ekologiskt och KRAV-märkt fläskkött från Sverige.

Så tillagar du premiumkotletter

Snitta fettkappan innan tillagning så kotletten håller formen. Stek i smör och olja på medelvärme, 4–5 minuter per sida, och ös med smöret mot slutet. Låt gärna gå klart i ugn tillsammans med en god sås med grädde, dijonsenap och sambal oelek. Låt fettkappan vara kvar under tillagning – den ger både smak och stekyta, och kan skäras bort efteråt om du vill.

Innertemperatur

70°C Välstekt

Tillagningstips

Steka premiumkotletter

Låt kotletterna bli rumstempererade och salta rikligt på båda sidor. Stek dem i smör och olja på medelhög till hög värme, cirka 4–5 minuter per sida. Låt köttet vila en stund före servering så behåller det sin saftighet.

Recept med fläskkött

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.