Vildsvinsinnanlår
Den finaste stekdetaljen på vildsvinet som påminner om rostbiff av nötkreatur! Mör med tydlig viltkaraktär i smaken gör den till en fin bjudmiddag.
Magrare än vanligt fläskkött men med rikare smakprofil.
Om vårt vildsvinsinnanlår
Vildsvinsinnanlår är en av de finaste detaljerna på vildsvinet. Ett mört, smakrikt och magert kött med tydlig viltkaraktär. Köttet kommer från svenska skogar och är uppskattat för sin eleganta smak och fina struktur. Passar utmärkt att tillaga långsamt i ugn eller som en traditionell söndagsstek, där den milda viltsmaken får komma till sin rätt. Ett självklart val när du vill bjuda på en middag som imponerar.
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst före leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst före leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.
Så tillagar du vildsvinsinnanlår
Vildsvinsinnanlår är bäst när den tillagas varsamt. Bryn den runtom i panna för en fin stekyta och låt sedan gå färdigt i ugn på låg temperatur tills innertemperaturen är 65–70°C. Passar perfekt som helstek med mustiga tillbehör som svampsås och rostad potatis, eller som huvudråvara i ett långkok.
Innertemperatur
65°C
Medium
70°C
Välstekt
Recept med vilt
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


