T-benstek
T-benstek med både oxfilé och ryggbiff, perfekt att grilla hel och skiva upp. Ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från svenska gårdar.
Om vår t-benstek
100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.
Så tillagar du t-benstek
Innertemperatur
Tillagningstips
Grilla t-benstek
Se till att köttet är rumstempererat och krydda rikligt med salt och peppar. Grilla på indirekt värme i 30–45 minuter vid 125–150 grader. Höj sedan värmen och grilla 1–2 minuter per sida för fin yta. Låt köttet vila i 5–10 minuter innan du skär upp det.
Steka t-benstek
Se till att köttet är rumstempererat innan tillagning. Stek på hög värme runt om hela biten tills ytan fått fin färg. Sänk värmen och tillsätt smör, en vitlöksklyfta och valfri ört. Ös köttet med smöret tills du når önskad innertemperatur. Låt köttet vila innan du skär upp det, och skär steken tvärs över muskelfibrerna för ett riktigt saftigt resultat.
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


