
Grillad hamburgare med ädelost och karamelliserad lök
Ingredienser
- 1 kg högrevsfärs
- Salt och svartpeppar
- 150 g ädelost
- 6 msk majonnäs
- 1 kruka krispsallad
- 4 tomater
- Rostad lök
- En kruka krispsallad
- 6 hamburgerbröd
Klyftpotatis
- 600 g potatis
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 50 g smör
Karamelliserad lök
- 1 stor gul lök
- 50 g smör
- 1 socker
Gör så här
-
Lägg färsen i en bunke, salta och peppra rikligt. Forma 6 bollar av färsen och lägg på en skärbräda.
-
Skiva löken i ganska tjocka skivor. Stek på låg värme i en klick smör och strö över lite socker. Låt puttra tills löken får en brun härlig yta.
-
Sätt ugnen på 200 grader. Klyfta upp potatisen och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra, ringla över olja och toppa med smör. Rosta i ugnen ca 25 minuter.
-
Skiva upp grönsakerna och lägg på en tallrik så allt är klart sen när hamburgarna är klara. Skiva även ädelosten tunt och lägg på en tallrik.
-
Pressa ut hamburgarna till puckar och pensla olja på bägge sidorna. Grilla hamburgarna 2-3 minuter per sida på hög värme och lägg sedan på indirekt värme toppa med ädelost så den smälter ut över hamburgarn.
-
Grilla nu bröden och lägg därefter åt sidan. Montera ihop din hamburgare med majonnäs på bägge bröden, sallad, hamburgare, karamelliserad och rostad lök.
-
Servera hamburgaren med potatis och varför inte blanda majonnäs med lite schiracha så får du en härlig dipsås!