Grillad hamburgare med ädelost och karamelliserad lök

1 h
6 port

Ingredienser

  • 1 kg högrevsfärs
  • Salt och svartpeppar
  • 150 g ädelost
  • 6 msk majonnäs
  • 1 kruka krispsallad 
  • 4 tomater
  • Rostad lök
  • En kruka krispsallad
  • 6 hamburgerbröd

Klyftpotatis

  • 600 g potatis
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör

Karamelliserad lök

  • 1 stor gul lök
  • 50 g smör
  • 1 socker

Gör så här

    1. Lägg färsen i en bunke, salta och peppra rikligt. Forma 6 bollar av färsen och lägg på en skärbräda.  

    2. Skiva löken i ganska tjocka skivor. Stek på låg värme i en klick smör och strö över lite socker. Låt puttra tills löken får en brun härlig yta.  

    3. Sätt ugnen på 200 grader. Klyfta upp potatisen och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra, ringla över olja och toppa med smör. Rosta i ugnen ca 25 minuter. 

    4. Skiva upp grönsakerna och lägg på en tallrik så allt är klart sen när hamburgarna är klara. Skiva även ädelosten tunt och lägg på en tallrik. 

    5. Pressa ut hamburgarna till puckar och pensla olja på bägge sidorna. Grilla hamburgarna 2-3 minuter per sida på hög värme och lägg sedan på indirekt värme toppa med ädelost så den smälter ut över hamburgarn. 

    6. Grilla nu bröden och lägg därefter åt sidan. Montera ihop din hamburgare med majonnäs på bägge bröden, sallad, hamburgare, karamelliserad och rostad lök. 

    7. Servera hamburgaren med potatis och varför inte blanda majonnäs med lite schiracha så får du en härlig dipsås! 

Fler recept med högrevsfärs, nötfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!