Hoisinwok med lövbiff
45 min
4–5 port
Ingredienser
- 700 g lövbiff
- 2 paprikor
- 2 gula lökar
- 1 färsk broccoli
- 2 cm ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 1 pak cho
- Ev. chiliflakes
- Neutral olja
- Ev. chiliflakes, sesamfrön, cashewnötter och salladslök till servering.
Sås
- 2 dl hoisinsås
- 2 msk japansk soja
- 2 msk risvinäger
- 1 msk sesamolja
- 2 tsk majsmjöl
- Vitkålssallad
- 0,5 vitkålshuvud
- 1 gurk
- 2 salladslöksstjälkar
- 1 lime
- 2 tsk sesamolja
- 1 msk risvinäger
- 1 msk fisksås
Gör så här
- Strimla lök och paprika. Skölj pak choi noga och skär i munsbitar. Skär loss buketterna från broccolin och skala stammen för att bli av med det hårdaste skalet. Skär även den i strimlor. Skala och hacka vitlöken.
- Strimla lövbiffen i ca 0,5–1 cm breda strimlor.
- Blanda hoisin, japansk soja, risvinäger och sesamolja i en skål.
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller wokpanna. Fräs lövbiffen på hög värme i omgångar, Den behöver inte gå länge utan ska bara tillagas ett par sekunder per sida så att den får färg men inte blir seg. Lyft ut den och lägg åt sidan.
- Tillsätt mer olja och fräs lök och vitlök snabbt. Tillsätt resterande grönsaker förutom pak choi och fräs under omrörning. När grönsakerna börjar mjukna tillsätter du såsen och rör runt. Låt såsen koka på hög värme tills den börjar tjockna då tillsätter du pak choi.
- Servera med ris och önskade tillbehör.
Vitkålssallad
- Strimla vitkål, salladslök och gurka. Pressa limejuice över grönsakerna och häll på resterande dressingingredienser. Blanda runt ordentligt. Servera till allt!


