Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
30 min
4 port

Ingredienser

  • Ca 500 g innanlår
  • 200 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 torkade enbär
  • 1 dl rött vin 
  • 1 msk kalvfond
  • 4 dl grädde
  • 200 g lingon
  • 0-5 till 1 dl strösocker
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 2 tsk salt 
  • Färsk timjan

Krämig höstgryta med kantareller och nötskav

Det här receptet passar att laga med:
innanlår

Gör så här:

    1. Ta fram köttet (gärna fryst) och skiva försiktigt med en kniv så du får tunna skivor. Om det inte går att skiva låt köttet ligga framme en stund så kommer det gå lättare.  

    2. Hacka löken och vitlöken, bryn i en panna på medelvärme med lite smör. Efter några minuter tillsätt köttet, enbären, och kantarellerna. Låt steka på medelvärme 5-10 minuter. 

    3. Häll därefter i vin, fond och färsk timjan, låt koka in nån minut innan du tillsätter grädde och ca 50 g lingon. 

    4. Blanda resten av lingonen med socker och låt stå 10-15 minuter. 

    5. Smaka upp grytan med salt, peppar och servera tillsammans med lingon och färsk pressad potatis. 

Fler recept

  • Fläskkotlett med pumpa och äpple
    4 port
    Fläskkotlett
  • Quesadillas med grillad lime
    4 port
    Lövbiff
  • Grillad fläskkotlett med chorizosmör
    6 port
    Premiumkotletter
  • Grillad T-benstek med parmesansmör
    4 port
    T-benstek

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA