30 min
4 port

Ingredienser

  • Ca 500 g innanlår
  • 200 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 torkade enbär
  • 1 dl rött vin 
  • 1 msk kalvfond
  • 4 dl grädde
  • 200 g lingon
  • 0-5 till 1 dl strösocker
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 2 tsk salt 
  • Färsk timjan

Krämig höstgryta med kantareller och nötskav

Det här receptet passar att laga med:
innanlår

Gör så här:

    1. Ta fram köttet (gärna fryst) och skiva försiktigt med en kniv så du får tunna skivor. Om det inte går att skiva låt köttet ligga framme en stund så kommer det gå lättare.  

    2. Hacka löken och vitlöken, bryn i en panna på medelvärme med lite smör. Efter några minuter tillsätt köttet, enbären, och kantarellerna. Låt steka på medelvärme 5-10 minuter. 

    3. Häll därefter i vin, fond och färsk timjan, låt koka in nån minut innan du tillsätter grädde och ca 50 g lingon. 

    4. Blanda resten av lingonen med socker och låt stå 10-15 minuter. 

    5. Smaka upp grytan med salt, peppar och servera tillsammans med lingon och färsk pressad potatis. 

Fler recept

  • Krämig vildsvinsgryta med champinjoner och dragon
    4 port
    Vildsvinsfile
  • 4 port
    Fläskfilé
  • Schnitzel cordon bleu
    4 port
    Fläskschnitzel
  • Renytterfilé med stuvad romanescokål
    4 port
    Renytterfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA