Lammracks med örtdressad potatis
Grillade lammracks med rosmarin och vitlök, serverade med örtig potatis, ruccola och pinjenötter. En smakrik helgrätt signerad Marie Lindfors @maries.traditioner.
1h
4 port
Ingredienser
-
800 g lammracks
-
1 kruka rosmarin
-
1 vitlöksklyfta
-
Vitpeppar & salt
Örtdressad potatis:
- 1 kruka persilja
- 1/2 kruka timjan till dressingen
- 2 msk solroskärnor
- 1 dl rapsolja
- 1/2 citron (saften)
- 800 g potatis
- 65 g ruccolasallad
- 1/2 kruka timjan till garnityr
- 40 g pinjenötter
Gör så här
- Hacka rosmarin fint och mortla med vitlök, vitpeppar och salt. Putsa lammracksen och rulla dem sedan i blandningen med rosmarin, vitlök, salt och peppar. Låt köttet vila 30 min innan det ska grillas.
- Med hjälp av en stavmixer så mixar du timjan, persilja och solroskärnor med rapsoljan till en röra. Smaka av med citronsaft och eventuellt lite salt efter smak. Denna röra blandar du sedan med potatisen men den är fantastisk god att hälla över lammracksen också!
- Koka potatisen och lägg sedan i en skål med ruccola, häll över örtdressingen och blanda om ordentligt. Toppa potatisen med pinjenötter och färsk timjan.
- Grilla köttet och använd dig gärna av en termometer för att hålla koll på innertemperaturen (52–55 °C rare, 56–58 °C medium rare, 60–62 °C medium). Låt köttet vila 5 min innan du trancherar det för servering. Servera köttet på en bädd av ruccola och eventuellt en grillad citron.
Vinförslag: Passar utmärkt med en Côtes du Rhône från södra Frankrike, vill du lyxa till det lite extra så väljer du en Châteauneuf-du-Pape.


