Het röd currygryta med citrongräs

1 h
6 port

Rödcurry

  • 800 g innanlår
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 burk vattenkastanjer (ca 200 g)
  • 1 burk minimajs (ca 400 g)
  • 1/2 msk citrongräs
  • 2 msk röd curry (Här kan du ta mindre om du vill ha svagare gryta)
  • 1 krm torkade korianderfrön
  • 400 ml kokosgrädde

Tillbehör

  • 3 dl ris
  • 2 lime
  • 1 kruka koriander

    Gör så här

      1. Skiva biffen och stek i omgångar. Lägg åt sidan. Hacka lök, paprika och vitlök och stek på hög värme i en panna. Tillsätt sedan kött, röd curry, citrongräs, korianderfrön, majs och vattenkastanjer. Stek på hög värme nån minut till under omrörning. Tillsätt sedan kokosgrädden och låt koka ihop, dra ner värmen till låg värme. 

      2. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.   

      3. Smaka upp grytan med salt, röd curry och lime servera sedan tillsammans med ris. 

    Fler recept med innanlår

    Se alla recept

    En ekologisk köttprenumeration

    Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!