Påsklådorna är här – beställ din idag!
Påskmat – beställ din låda idag!

Lilla vardagslådan

Ca 6 kg

En mindre låda för dig som inte äter stora mängder kött på vardagarna men vill att köttet du äter ska vara riktigt bra. En fin blandning av svenskt ekologiskt kött, eldost och korv med hög kötthalt för en godare vardag.

När vill du ha din leverans?
1 395:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Lilla vardagslådan

1 x 500 g

Kotlettraden utan ben från KRAV gris, skivad och med behållen fettkappa för bästa smakupplevelse. Det är en väldigt fin detalj som kännetecknas av sin milda smak, mörhet och är tack vare det är väldigt lättlagad. I butiken ser man ofta kotlettraden benfri fast då under namnet ytterfilé. 

1 x 600 g

Eldost är en utmärkt grill- och stekost. En hårdare ost med mild sälta och en härlig smak av brynt smör vid tillagning. Producerad av Skärvångens Bymejeri, namnet är registrerat och ägs av Sveriges Gårdsmejerister och är en svensk version av den cypriotiska halloumin.  

Innehållsförteckning: Pastöriserad KRAV-märkt komjölk, syrakultur, löpe, salt. 


Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410, kj 1682, fett 40-45% varav mättat fett 31%, protein 17%, kolhydrater 2.5%, varav sockerarter 2,5, salt 1,8% 

Fetthalt ca 40% 

1 x 700 g

Lövbiff är tunna, möra skivor av vårt uppskattade innanlår som vanligen steks hastigt i panna på högsta värme. Eller fyll med din favoritfyllning och gör rullader. Passar mycket bra för såväl snabba vardagsmiddagar som festliga helgmiddagar.

1 x 900 g

Vår högrevsfärs görs på högrev och oxbringa. Med en hög fetthalt och en grövre malning blir hamburgarna eller biffarna luftiga och saftiga. Ett perfekt alternativ för dig som vill testa något nytt mot den vanliga nötfärsen.

1 x 500 g

Bacon gjord av fläsksida som rimmats och därefter alspånsrökts på traditionellt vis. Gott som det är eller som smaksättning i till exempel grytor och som inlindning till stekar och kyckling.

Innehållsförteckning: Svålfritt sidfläsk*, salt, druvsocker **, antioxidationsmedel E301, E331, konserveringesmedel E250. *KRAV-Ekologisk ingrediens, **ekologisk ingrediens. Tillverkad av svensk köttråvara. Till 100 g färdig vara har 105 g kött använts.  

1 x 1 kg

Vår omtyckta falukorv med en hög kötthalt är en favorit för alla åldrar. Den är gjord på ett gammalt traditionellt recept med goda kryddor som bland annat muskotnöt och har ett fint tuggmotstånd och fyllig smak.

Ingredienser: Griskött* (kötthalt ca 97%), fett från gris*, kryddor* (peppar, lök, koriander, muskotnöt, ingefära, cayenne) salt, antioxidationsmedel E331, E300 och konserveringsmedel E250. Fri från gluten, laktos, mjölk och ägg. *= Ekologisk råvara

Näringsvärde/100g färdig vara: Energi 1150 KJ (280 kcal), fett 24 g (varav mättat fett 10 g),kolhydrat 0 g (varav sockerarter 0g), protein 15 g och salt 0.8 g.

1 x 800 g

En klassiker bland korvar. Välkryddad och med ett knäpp i skinnet när man tar första tuggan. Koka i lagerblad och kryddpeppar eller varför inte steka i en pasta. Perfekt för den snabba måltiden!

Ingredienser: Svenskt gris*- och nötkött* (kötthalt 74%), vatten, fett från gris*, potatismjöl*, salt, kryddor(bla. muskot*, ingefära*), lök*, socker, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250. Stoppad i fårtarm. *=ekologisk ingrediens. Fri från gluten,laktos,mjölk,soja,o-ärtprotein och ägg.

Näringsvärden/ 100 gr: Energi 1160 kJ/280 kcal, Fett 22 g (varav mättat fett 9 g), kolhydrater 5 g (varav sockerarter 0.5 g), protein 13 g, salt 2 g.

1 x 900 g

2 x 450g 

Vi får ofta höra från kunder vilken skillnad det är på vår KRAV-märkta nötfärs eftersom den vattnar betydligt mindre jämfört med den man hittar i butik. Att den dessutom är mörad gör den extra smakrik! Fetthallt ca 12 %. 

OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Klart att du inte ska behöva tulla på kvaliteten på vardagsmaten! I Lilla Vardagslådan får du detaljer som är enkla att variera och tillaga.

Smakrika premiumkotletter som går fint att både steka och tillaga i ugn, och rejält med härlig högrevsfärs och nötfärs som går att variera i oändlighet. Korvar med hög kötthalt, vår älskade bacon och eldost som är en svensk variant på halloumi med mjukare konsistens och smak av brynt smör. 

Från ekologiska gårdar med god djurhållning
Utvalt för dig som prioriterar gräsbeteskött från svenska ekogårdar med god djurhållning veckans alla dagar.

Hur många måltider är det?
Ger ca 40 vuxenportioner. 
Beräknat på 150 g kött eller ost /måltid. 

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV
Lådor som passar för Lilla hushållet

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng