Rimmat fläsklägg
Rimmat fläsklägg med mycket smak och sälta. Perfekt till rotmos, Reuben sandwich med surkål eller ramen.
Rimning är en traditionell konserveringsmetod som ger lång hållbarhet och mycket smak.
Innehållsförteckning
Lägg av gris som saltas i lake best. av vatten, salt, Antioxidationsmedel: citrat, askorbat, socker EKO, konserveringsmedel: nitrit. Svensk ekologisk råvara. 100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.
Näringsvärde per 100 g
Energi 610,4KJ/145,3Kcal Fett 9,02g - varav mättat fett 4,02g. Kolhydrat 0,23g -varav sockerarter 0,23g Protein 14,76g Salt 2,36g.
Om vårt rimmade fläsklägg
Rimmat fläsklägg är en klassiker i det svenska husmansköket. Smakrikt, saftigt och perfekt för långkok. Det är en styckdetalj från grisens fram- eller bakben som med fördel ska sjuda länge tills köttet blir så mört att det faller av benet. Fläsklägget rimmas i en mild saltlake som tillför en behaglig sälta utan att ta över. Köttet kommer från svenska, ekologiska och KRAV-märkta gårdar där grisarna får leva ett naturligt liv med mycket utevistelse och möjlighet att böka i jorden. En detalj med mycket smak och tradition. Servera med klassiskt rotmos eller i en Reuben sandwich med surkål.
100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt fläskkött.
Var sitter detaljen?
Rimmat fläsklägg kommer från grisens ben, runt knä- och armbågsleder. Både fram- och baklägg används. Det säljs med svålen kvar och är lättsaltat för att ge fyllig smak och saftigt kött vid tillagning.
Så tillagar du rimmat fläsklägg
Rimmat fläsklägg behöver tid men det är värt varje minut. Koka lägget långsamt i vatten med lök, lagerblad och pepparkorn tills köttet är riktigt mört, gärna i 2–3 timmar. Servera klassiskt med rotmos eller använd det möra köttet i rätter som pulled pork, ramen eller en varm macka med senap och surkål. Sältan från rimningen ger både djup och balans.
Innertemperatur
75°C
Välstekt
God i ramen eller som pulled pork.
Recept med fläskkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


