Varmrökt fjällröding

Varmrökt fjällröding från Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina. Fisken är rökt på alspån, och har tydlig, välbalanserad röksmak.

 Rökningen tar ca 6h. Röken vedeldas manuellt.

Om vår varmrökta fjällröding

Vår varmrökta fjällröding kommer från Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina. Fjällröding har ett naturligt fast och smakrikt kött tack vare livet i strömmande kallt fjällvatten. Rökningen sker på alspån, vilket ger fisken en rund, välbalanserad röksmak. Servera hel och ta försiktigt bort skinnet. Vår varmrökta fjällröding blir en självklar höjdpunkt på bordet.

Serveringstips varmrökt fjällröding

Varmrökt fjällröding är färdig att äta som den är. Ta bort skinnet försiktigt och servera fisken hel med en frisk citronsås och kokt potatis. Den gör sig även utmärkt i en sallad med färskpotatis, örter och en krämig dressing.

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.