Paj med rökt fjällröding och sparris

2 h
6–8 port

Ingredienser

Pajdeg

  • 125 g rumstempererat smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 200 g färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 tsk pepparrotsvisp
  • 1 tsk dijonsenap
  • Zest från 1 citron

Garnering

  • 150 g rökt fjällröding
  • 150 g kall kokt potatis
  • 80 g rädisor
  • 50 g kokt sparris
  • 50 g laxrom
  • Färsk dill

Gör så här

  1. Knåda vetemjöl, smör och vatten till en jämn deg. Plasta och låt vila i kylen ca 30 min. Sätt därefter ugnen på 225°.
  2. När degen fått vila så kavlar du ut den och placerar den i din pajform (14 dl). Nagga pajen med hjälp av en gaffel och grädda sedan i 15 min i mitten av ugnen. När pajskalet är klart, låt det svalna helt.
  3. Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred ut den i det kalla pajskalet. Låt pajen stå i kylen 1 timme innan servering. Dekorera den först vid servering.
  4. Dekorera pajen med din garnering. Klyfta potatis och rädisor. Du kanske har sparris över? Annars tillreder du sparrisen på följande sätt. Skär bort den nedre delen av stjälken och skär den sedan i bitar om 5 cm. Låt sparrisen koka i max två minuter. Börja med att koka stjälkarna och addera knopparna efter att halva tiden har gått. Dela den rökta fjällrödingen i mindre bitar som du garnerar pajen med och toppa slutligen pajen med färsk dill och laxrom.

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!