Adventsskinka

Ekologisk adventsskinka. Rimmad och kokt hos Björk & Co i Färila, färdig att griljeras hemma i ditt kök. En smakrik julskinka för julens alla tillfällen.

Adventsskinka är en nyare tradition som firar in julen redan i början av december.

Innehållsförteckning

Skinka som saltas i lake. best.av Vatten, Salt, Antioxidationsmedel: citrat, Askorbat, Socker EKO, konserveringsmedel: Nitrit, svensk råvara.

Om vår adventsskinka

Adventsskinkan är julskinkan med ett annat namn. Tillagad med samma kärlek, men färdig att njutas redan tidig december. Vår variant är rimmad och kokt hos charkmästarna på Björk i Färila, gjord på kött från svenska ekogårdar där grisarna lever med mycket utevistelse och jord på trynet. Resultatet blir ett saftigt och smakrikt kött som bara väntar på att griljeras. Perfekt när du vill låta julsmakerna ta plats lite tidigare och få mer tid att njuta av dem.

Serveringstips adventsskinka

Tag bort nätet, torka av skinkan och bred på griljering bestående av senap, ägg och ströbröd. Grädda i 225 grader tills griljeringen fått fin färg, cirka 10–15 minuter. Servera ljummen eller kall i tunna skivor – perfekt till vörtbröd, på julbordet eller som frukostpålägg hela december.

Skär ett rutmönster i fettet före griljering, dekorera med nejlikor när den är klar.

Rester? Strimla ner i en krämig carbonara!

Recept med fläskkött

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.