Jullådorna säljer fort – beställ din nu!
Jullådorna säljer fort – beställ din nu!

Stora jullådan

Ca 7.7 kg

Räcker till 8–12 personer

I Stora jullådan får du mer av julbordets klassiker: En större ekologisk julskinka och mer prinskorv och nötfärs. Vi packar dessutom med tjocka revbensspjäll. Fisk från Bergmans Fisk & Vilt och Börtnans Fjällfisk, julostar från Skärvångens Bymejeri och hjortronmarmelad från Rönngården fullbordar sällskapet!

När vill du ha din leverans?
2 095:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Stora jullådan

1 x 3 kg

Julskinka på fint ekologiskt fläsk. Skinkan är saltad och kokt enligt gamla traditioner vilket gör den ljuvligt saftig. Svålet sitter kvar för en perfekt griljering med vilken du har chans att sätta din prägel på skinkan!

Innehållsförteckning: benfri skinka av gris, vatten, salt, druvsocker, E250 E301 E331

1 x 1.2 kg

Tjocka revbensspjäll är för många ett måste på julbordet. De möra, ekologiska revbenen kommer knäckta och kan med fördel förkokas för att sedan gå klart och få färg i ugnen. Likt allt vårt fläskkött är revbensspjällen KRAV-märkta.

1 x 900 g

2 x 450g 

Vi får ofta höra vilken skillnad det är på vår KRAV-märkta nötfärs jämfört med den man hittar i butik. Detta eftersom vi mörar köttet, vilket ger en mindre mindre vattnig färs som fått toppbetyg från våra kunder många gånger om! Fetthallt ca 12 %. 

1 x 900 g

Vår prinskorv är en älskad klassiker med en hög kötthalt! Den är omsorgsfullt handknuten med riktigt fjälster. Varsamt kryddade och tillverkade med ekologiskt fläskkött och har 84 % kötthalt. 

Innehållsförteckning:Svenskt griskött*, och nötkött*, vatten, fett från fläsk*, salt, kryddor* (bla muskot, ingefära), lök*, socker*, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250. *Ekologisk ingrediens, flätad i fårfjälster.

Näringsvärde: Energi: 1100 kJ (260 kcal), fett 23 g (varav mättat fett 9,5g), kolhydrat <0,5 g (varav 0 g sockerarter), protein 16 g, salt 2,2 g. Allergiinformation: Fri från gluten, mjölk, ägg och laktos.

1 x 450 g

Varmrökt fjällröding från Bergmans Fisk och Vilt och Börtnans Fjällvattenfisk. Fisken är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Att den dessutom varmrökts skänker den ett extra lager av underbar smak.

Innehållsförteckning: fjällröding, salt, rökt på alspån

1 x 400 g

Dillgravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att han har fiskat upp fjällfisken ur Volgsjön gravar Martin Bergman den för hand. Hantverket som han har förädlat i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

Innehållsförteckning: Regnbågsfilé, salt, socker, dill

1 x 150 g

Delikatessåsen är en härligt krämig variant på hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl den gravade regnbågsfilén som till den varmrökta fjällrödingen. Noga utvald i ett samarbete mellan Gårdssällskapet och Prinsens sill och sallader. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill.

1 x 420 g

Två julostar från Skärvången bymejeri i Jämtland. Blåmögelosten Blue är en krämig delikatess som passar perfekt till pepparkorna. Julius, den andra osten, är en smakrik, hyvelbar kittost. Båda ostarna är gjorda på komjölk och gör sig fantastiskt bra tillsammans med hjortronmarmeladen. Låt ostarna bli rumstepmererade för att aromerna ska blomma ut ordentligt. 

Innehållsförteckning Julius: pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, salt.

Innehållsförteckning Bleu: pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, blå/vitmögel, salt.

1 x 110 g

Hjortronmarmeladen kommer från Berit på Rönngården i Lit. Berit bedriver småskaligt mathantverk av marmelader, sylt och olika inläggningar. Hon gör varje sats hjortronmarmelad i 2,5 liters grytor på hjortron plockade från myrarna i grannbyn. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar utmärkt till de fina julostarna.

Innehållsförteckning: hjortron, socker, pektin (naturligt KRAV-pektin från citronskal).

1 x 150 g

Senapen är en grovkornig, sötstark variant från LissEllas i Dalarna som har vunnit dubbla guld i senaps-VM. Smaka på en riktigt vinnare du också! Innehållsförteckning: senapsfrö, socker, vatten, honung, ättika, salt, kryddor

OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

En godare jul med Stora jullådan
Klassisk julmat med ekologiskt och KRAV-märkt kött från svenska gårdar, fjällfisk och delikatesser från små mathantverkare. Ekologiskt och småskaligt. Resultatet? Ett hållbart och riktigt, riktigt gott julbord!

Hur många räcker Stora jullådan till?
Stora jullådan är beräknad att räcka till cirka 8-12 personer.

Blir ni fler? Komplettera i kassan!
Du kan lägga till mer julmat i kassan. Där finns också delikatesser från Viltjullådan som smakrik vildsvinsprinskorv, viltfärs och så klart julfavoriter som olika sorters sill, fläskfärs och vår egen leverpastej.

Prisbelönt mathantverk
Vi är stolta över att prisbelönta mathantverkare hjälper oss att fylla våra jullådor med delikatesser. Martin Bergmans regnbågsfilé från Volgsjön har till exempel vunnit nio guld i SM i mathantverk och LissEllas senap har dubbla guld i senaps-VM!

Med kärlek och stor omsorg
Bergmans Fisk&Vilt och Börtnans Fjällfisk bidrar med varmrökt fjällröding och gravad regnbågsfilé som är uppväxta i strömmande kallt fjällvatten, vilker ger en fantastisk fast konsistens. Handvända i dill, och rökta på granris och sälg från de norrländska skogar.

Hjortronmarmeladen är ett riktigt mathantverk som kokats av Berit på Rönngården, på hjortron plockade hemtrakten. Marmeladen passar finfint till de smakrika julostarna från Skärvången Bymejeri. Ystade med stor kärlek i det lilla mejeriet, och givetvis doppade för hand i varmt vax för det klassiska röda omslaget.

Ekologiskt kött från svenska gårdar
Den kokta och traditionellt rimmade ekologiska julskinkan från KRAV-märkta Åsbergby gård, Mälby gård, Tjulsta gård eller Högsta gård smakar som en julskinka ska. Därifrån kommer även de tjocka, ekologiska revbensspjällen.

Till julens köttbullar får du KRAV-märkt nötfärs från ekologiska gårdar med god djurhållning och stora hagar. Givetvis innehåller även de handknutna prinskorvarna ekologiskt kött och perfekt avvägd kryddning.

En jullådan fylld med naturliga råvaror från mathantverkare och gårdar där bönderna värnar om djur och natur. Så som alla jular ska firas.

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV
Lådor som passar för Stora hushållet

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng