Älgfärs
Smakrik och mager älgfärs från svenska skogar. Ett lättlagat och naturligt val till allt från viltbiffar till köttfärssås.
Älgfärs är ett enkelt sätt att börja laga mer vilt hemma.
Om vår älgfärs
Älgfärs är en smakrik och mager färs med tydlig viltsmak. Ett utmärkt sätt att börja laga vilt för den nyfikne och en självklar favorit hos den vane viltkocken. Köttet kommer från älgar som levt fritt i svenska skogar på det naturen erbjuder. Färsen passar lika bra i vardagsrätter som i helgmiddagar och är lätt att variera.
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst före leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.
Så tillagar du älgfärs
Älgfärs gör sig utmärkt i biffar, järpar, köttbullar eller din köttfärssås för att ge pastan i vardagen extra mycket karaktär. Eftersom färsen är magrare än nötfärs kan en skvätt grädde eller smör göra stor skillnad i både smak och saftighet. Krydda gärna med enbär, timjan, kryddpeppar eller viltfond för att förstärka viltsmaken. Eftersom älgfärs är malt kött rekommenderas alltid att köttet tillagas helt genomstekt. Om du gör viltbiffar så stek biffarna på medelvärme i smör och olja, cirka 4 till 5 minuter per sida. Servera med klassiska tillbehör som potatis, gräddsås och lingon.
Läs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


