Alla hjärtans dag-lådan

Ca 2 kg

Alla hjärtans dag är räddad! Smakrik chark och prisbelönt fjällfisk som tilltugg och förrätt. Mör gräsbetad oxfilé till huvudrätt. Ost, finknäcke och hemkokt marmelad till avecen. Från svenska mathantverkare och ekogårdar.

1 395:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Alla hjärtans dag-lådan

1 x 1 kg

Oxfilén är vår möraste nötdetalj och enkel att tillaga. Med sin milda smak och fina konsistens är den alltid en favorit bland middagsgästerna.

1 x 100 g

Lufttorkad och kallrökt viltstek på älg, hjort, ren eller björn beroende på tillgång och säsong. Genuina mathantverk med en tydlig vilt- och röksmak som passar perfekt på charkbrickan.

1 x 350 g

Smakrik regnbågsfilé från Malgomajsjön i Vilhelmina, som Martin Bergman på Bergmans Fisk & Vilt torrsaltat och kallrökt med granris och sälgved.

Innehållsförteckning: Regnbågslax, salt, vitpeppar och socker. 

1 x 150 g

Salami på älgkött från de jämtländska skogarna. Traditionellt lufttorkad och rökt av Margona uppe på Fågelberget. Smaksatt med vitlök, svartpeppar, paprika och fläsk från våra ekogårdar.

1 x 120 g

Närproducerat, ekologiskt surdegsbröd. Det är Lokals filosofi. Med stolthet hälsar de att surdegsbrödet du snart får hem är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.

Gänget på Lokal är nämligen noga med att köpa in ekologiskt odlat spannmål från producenter i närliggande landskap. Här använder de kulturspannmål som de själva maler i sin kvarn i bageriet. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du känner det på smaken!

En hälsning från LOKAL

"Våra knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Sedan blandar vi degen och låten den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlas så tunt det går och bakas i ugnen till sin mörkbruna färg.

Närkeknäcke passar bra till ostbrickan, maten eller som mellanmål med lite smör och ost. Gott i munnen, magen och för miljön brukar vi säga."

Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl*, salt.
*KRAV

 

1 x 110 g

Den hemkokta krusbärsmarmeladen kommer från Rönngården i Lit. Berit som driver Rönngården gör småskalig tillagning av marmelader, sylt och olika inläggningar.

Innehållsförteckning: krusbär, socker, pektin (naturligt KRAV pektin från citronskal).

1 x 180 g

En krämig ost med vitmögelyta från gänget på Skärvångens Bymejeri. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! 

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, vitmögel, salt. 

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%. 

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Vår godaste mat för en långmiddag 
Med Alla hjärtans dag-lådan får du riktigt god mat för en mysig middag – från tilltugg till avec. Som tilltugg och förrätt packar vi med lufttorkad viltstek och salami från Margona på Fågelberget och kallrökt regnbågsfilé från Bergmans Fisk & Vilt.

Till middag har vi valt ut vår finaste nötdetalj, oxfilé. Stek någon minut på vardera sida och servera med parmesanpotatis, en fräsch sallad och mustig rödvinssås. Mums!

När det vankas avec bjuder vi på brieost från Skärvångens Bymejeri, hemkokt marmelad från Berit på Rönngården och finknäcke från Lokal, ett ekologiskt bageri utanför Kumla.

Prisbelönt mathantverk
I Vilhelmina filéar, gravar, varm- och kallröker Martin Bergman fisk för hand. Att han vunnit en mångfald av medaljer i SM i mathantverk förvånar oss inte: hans fisk är den godaste vi smakat. I det här fallet en torrsaltad och, med granris och sälg, kallrökt regnbågsfilé. 

Våra vänner på Skärvångens Bymejeri ystar ostar så det står härliga till. Och goda är dem! De har kammat hem två guldmedaljer i SM i mathantverk för brieosten du får i lådan. Låt den med fördel bli rumstempererade innan du äter den för att aromerna ska blomma ut ordentligt. 

Lokal, ett ekologiskt bageri utanför Kumla, är likt Skärvången flerfaldigt prisbelönta i SM i mathantverk, i deras fall för sitt surdegsbröd. Det spröda knäcket är perfekt smaksatt med ramslök. 

Ljuvligt god chark och hemkokt marmelad
På Fågelberget, norr om Strömsund, befinner sig Margona som lufttorkar och röker vilt av olika slag. Viltstek, salami och korv. De är fantastiskt goda!

Den goda marmeladen, som verkligen gifter sig med brieosten, kokar Berit för hand hemma på Rönngården i Jämtland. Hon och hennes man Per ansvarar för hela kedjan: från att plocka bären till att sätta på etiketter på burkarna.

Ekologiskt kött från svenska gårdar
Allt vårt kött kommer från ekologiska gårdar där djuren är uppfödda på gräs och örter, och tillbringar många månader utomhus. Förutom att det gör stor skillnad för smaken främjar det den biologiska mångfalden. Bra va?!

Begränsat antal
Alla hjärtans dag-lådan har vi i ett begränsat antal. Passa på att beställa.

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng