Alla hjärtans dag-lådan

ca 2 kg

En romantisk middag med svenskt ekokött och prisbelönt mathantverk. Det bjuds på mör gräsbetad oxfilé, svensk brieost, prisbelönt fjällfisk och smakrik chark.

1 395:-

Innehåll - Alla hjärtans dag-lådan

1 x 1 kg

Vår möraste nötdetalj. Med mild och rund köttsmak är salt och peppar allt som krävs. Låt den vila några minuter efter tillagning för att bevara köttsafterna i köttet.

Innehållsförteckning: 100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.

1 x 350 g

En fantastisk delikatess med mjuk röksmak. Ett omfattande hantverk ligger bakom: fisken torrsaltas och kallröks sedan med sälgved och granris. Vid kallrökning får temperaturen inte överstiga 24°C vilket kräver ständig övervakning och fin känsla för hur mycket ved som kan läggas in i röken. Regnbågen kryddas slutligen med salt och vitpeppar.

Innehållsförteckning: Regnbågslax, salt, vitpeppar, socker

1 x 180 g

Brie på jämtländska. En svensk vitmögelost från lilla Skärvångens Bymejeri. Mer karaktär än butikens milda brie, snällare än den opastöriserade. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! God på ostbrickan, gärna med lite marmelad till.

Innehållsförteckning: Pastoriserad *koMJÖLK, syrakultur, löpe, salt,vitmögelkultur, *KRAV-ekologisk mjölkråvara

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%.

1 x 110 g

Hemkokt hjortronmarmelad från Berit på Rönngården, kokad på hjortron från myrarna i trakten runt gården. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar perfekt till en god ost eller julgröten.

Innehållsförteckning: Hjortron, socker, pektin (naturligt KRAV pektin från citronskal).

1 x 120 g

Ett tunt ekologiskt surdegsknäcke med fin rågsmak. Passar fint till ostbrickan, maten eller med smör och ost. Bakat för hand på kulturspannmål i det ekologiska surdegsbageriet Lokal Eko i Kumla. Knäcket är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.

En hälsning från Lokal Eko

"Knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Vi blandar degen och låter den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlar vi så tunt det går och bakar i ugnen till sin mörkbruna färg. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du kommer känna det på smaken.

Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl, salt, backtimjan. *KRAV

1 x 100 g

En riktig delikatess från de norrländska skogarna. Margona på Fågelberget använder hela renstekar som först torrsaltas och varsamt kryddas med vitpeppar, innan de kallröks och sedan lufttorkas. Skiva tunt, och servera som tilltugg. 

Innehållsförteckning: Renstek, salt och vitpeppar

1 x 100 g

Fläskkarré som lufttorkas hos Margona uppe på Fågelberget. Perfekt att skiva tunt för snacks eller att toppa en sallad med.

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Vår godaste mat för en långmiddag

Med Alla hjärtans dag-lådan får du allt du behöver för en mysig långmiddag i present – från tilltugg till avec.

Som tilltugg och förrätt packar vi med smakrik finchark från Margona på Fågelberget och kallrökt regnbågsfilé från Bergmans Fisk & Vilt.

Till huvudrätt har vi valt ut vår finaste nötdetalj, oxfilé. Stek någon minut på vardera sida och servera med krispig potatisterrin, örtigt chimichurrismör och mustig rödvinssås. Mums!

När det vankas avec bjuder vi på brieost från Skärvångens Bymejeri, hemkokt marmelad från Berit på Rönngården och finknäcke på surdeg från Lokal, ett ekologiskt bageri utanför Kumla.

Oxfile, potatisterrin och rödvinssås

Hur många räcker Alla hjärtans dag-lådan till?

Vår Alla hjärtans dag-låda är beräknad att räcka till cirka 4–6 portioner. Det kött som inte går åt går alltid att frysa in.

Prisbelönta mathantverk!

I Vilhelmina filéar, gravar, varm- och kallröker Martin Bergman fisk för hand. Att han vunnit flera medaljer i SM i mathantverk förvånar oss inte: hans fisk är den godaste vi smakat. I det här fallet en torrsaltad och, med granris och sälg, kallrökt regnbågsfilé.

Martin Bergman

Martin Bergman som rökt fisken i lådan.

Våra vänner på Skärvångens Bymejeri ystar ostar så det står härliga till. Och goda är dem! De har kammat hem två guldmedaljer i SM i mathantverk för brieosten du får i lådan. Låt den med fördel komma upp i rumstemperatur innan du äter den för att smakerna ska blomma ut ordentligt.

Lokal, ett ekologiskt bageri utanför Kumla, är likt Skärvången flerfaldigt prisbelönta i SM i mathantverk, i deras fall för sitt surdegsbröd. Det spröda surdegsknäcket har en rik smak av råg.

På Fågelberget, norr om Strömsund, befinner sig Margona som lufttorkar och röker vilt av olika slag. Viltstek, salami och korv. Fincharken är fantastiskt god!

Den fina marmeladen, som verkligen gifter sig med brieosten, kokar Berit för hand hemma på Rönngården i Jämtland.

Berit Rönngården

Berit på Rönngården som kokar marmelad på bygdens bär.

Ekologiskt kött från svenska gårdar

Allt vårt kött kommer från ekologiska gårdar där djuren är uppfödda på gräs och örter, och tillbringar många månader utomhus. Förutom att det gör stor skillnad för smaken främjar det den biologiska mångfalden. Bra va?

Begränsat antal

Alla hjärtans dag-lådan är en uppskattad presentlåda som vi har vi i ett begränsat antal. Beställ din innan det är för sent!

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng