Citrongravad regnbåge
Regnbågsfilé från Malgomajsjön gravad med salt, citron och vitpeppar i Vilhelmina. Friskt, fräscht och ett flerfaldigt prisbelönt hantverk.
Regnbågen odlas i Malgomajsjön utanför Vilhelmina, Lappland.
Innehållsförteckning
Regnbåge (svensk, odlad), salt, socker, citronskal, vitpeppar.
Om vår citrongravade regnbåge
Från Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina kommer denna citrongravade regnbåge - ett hantverk som förädlats i generationer. Fisken kommer från den djupa sjön Malgomaj och gravas varsamt med citronskal, vitpeppar, salt och socker. Resultatet är en frisk och elegant delikatess där råvaran får glänsa. En silkeslen regnbåge som hyllats med guld i SM i Mathantverk. Ett äkta norrländskt hantverk gjort med tradition och kunskap.
Serveringstips citrongravad regnbåge
Den citrongravade regnbågen är färdig att servera. Skiva den tunt och njut på rågbröd, i en sallad eller som en frisk förrätt med crème fraiche, färska örter och kokt potatis. Citronen i gravningen gör att den även passar utmärkt i en gräddig pasta eller på en buffé med nordiska smaker. Servera gärna rumstempererad för att smakerna ska komma till sin rätt.
Läs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


