Hjortytterfilé
Hjortytterfilé är ryggbiffen på hjorten. Mör och smakrik, perfekt för både vardagslyx och fest. Ett kött som är lika gott som lättlagat.
Hjortytterfilé är en av de allra möraste detaljerna på hjorten.
Om vår hjortytterfilé
Hjortytterfilén är en av de mest uppskattade och möra detaljerna från hjorten, med en smakprofil som är både elegant och djup. Det magra, mörkröda köttet är milt i smaken och fantastiskt gott. Våra hjortar rör sig i svenska marker och äter en naturlig kost av gräs, örter och knoppar, vilket ger ett kött som smakar mer och har härlig textur. Detta är en detalj som med enkel tillagning blir en självklar festmåltid och tillagas så som du hade tillagat ryggbiff av nötkött. Varm panna, smör, vitlök och låt vila innan servering.
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst innan leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst innan leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.
Så tillagar du hjortytterfilé
Hjortytterfilé gör sig bäst när den steks hastigt på hög värme för att få en fin yta och sedan får gå klart på lägre värme med smör, vitlök och örter. Servera gärna skivad i tunna skivor med en mustig sky eller svamp och rotfrukter. Den blir lika god att bryna i panna som att lägga på grillen. Låt gärna köttet behålla en saftig rosa kärna för bästa smak och konsistens. Ta fram det i rumstemperatur innan tillagning och låt det vila en stund innan servering, då blir resultatet som allra bäst.
Innertemperatur
55°C
Blodig
60°C
Medium
65°C
Välstekt
Recept med vilt
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


