Hjortstek

Hjortstek är en perfekt detalj för söndagsmiddagen eller bjudningen. Steken består av fransyska och har en mild viltsmak som passar de flesta.
Perfekt för söndagsmiddagar och festliga bjudningar.

Om vår hjortstek

Hjortstek är en mör detalj med fin viltsmak som gör sig perfekt för långsam tillagning. Tillaga steken långsamt i ugn och servera skivad med svampsås och krämig potatisgratäng eller ugnsrostad potatis. Hjortstek består av styckdetaljen fransyska. Köttet kommer från svenska hjortar som lever i naturen.

100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst innan leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.

Så tillagar du hjortstek

Låt hjortsteken vila i rumstemperatur innan tillagning. Bryn den hastigt i smör eller olja för en fin stekyta och sätt sedan in den i ugn på låg värme (ca 125 °C). Ta ut steken när innertemperaturen når 58–60 °C för medium. Låt den vila i minst 15 minuter innan du skivar den – alltid mot fibrerna – för att behålla saftigheten.

Innertemperatur

60°C Medium

Recept med vilt

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.