Julkorv
Klassisk julkorv med kryddpeppar och ingefära. En självklar favorit på julbordet.
En av de mest klassiska korvarna på det svenska julbordet.
Innehållsförteckning
Svensk gris* - och Nötkött*, vatten, fett från gris*, potatismjöl**, salt, kryddor** (bla lök, ingefära, kryddpeppar) antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250. Kötthalt 63%, fetthalt 23%.
Näringsvärde per 100 g
Energi: 1060 kJ/260 kcal. Fett: 23g Varav mättat fett 9g, Kolhydrater 3g Varav sockerarter< 0,3g, Protein 13g, Salt 2g
Om vår julkorv
Julkorv är en självklar klassiker på det svenska julbordet. En mild och smakrik korv där kryddpeppar, ingefära och lök ger den rätta julkänslan. Julkorven är stoppad med svenskt griskött och nötkött från gårdar med omsorg om djur och natur. Korven är kokad och färdig att äta men kan med fördel värmas i sjudande lag med pepparkorn innan servering.
Så tillagar du julkorv
Lägg julkorven i en kastrull med sjudande vatten tillsammans med kryddpeppar och lagerblad och låt den värmas upp varsamt, eller stek den försiktigt i panna för lite mer yta och smak. Serveras traditionellt med potatismos, senap och rödbetssallad – men fungerar även fint i en pytt eller på en smörgås dagen efter jul.
Recept med korv
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


