Jullådan

Ca 5.3 kg

Räcker till 4–8 personer

Kokt ekologisk julskinka, prinskorv och ekologisk nötfärs. Fisk från Bergmans Fisk & Vilt och Börtnans Fjällfisk med tillhörande delikatessås. Julostar från Skårvångens Bymejeri, hjortronmarmelad från Rönngården och prisbelönt julsenap från LissEllas.

1 795:-

Gårdssällskapets Jullåda får 10 av 10. Den bästa julskinkan vi någonsin ätit!

- Catarina König

Innehåll - Jullådan

1 x 2 kg

Julskinka på fint ekologiskt fläsk från våra ekogårdar. Skinkan är saltad och kokt enligt gamla traditioner, på Björk i Färila, vilket gör den ljuvligt saftig. Svålet sitter kvar för en perfekt griljering med vilken du har chans att sätta din prägel på skinkan!

Innehållsförteckning: benfri skinka av gris, vatten, salt, druvsocker, E250 E301 E331

1 x 500 g

Varmrökt fjällröding från Bergmans Fisk & Vilt. Fisken är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Att den dessutom varmrökts skänker den tydlig, välbalanserad röksmak.

Innehållsförteckning: fjällröding, salt, rökt på alspån

1 x 450 g

Dillgravad regnbågsfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att ha fiskat upp fjällfisken ur Volgsjön gravar Martin Bergman den för hand. Hantverket som han har förädlat i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

Innehållsförteckning: Regnbågsfilé, salt, socker, dill

1 x 150 g

Delikatessåsen är en krämig variant av hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl regnbågsfilén som fjällrödingen. Noga utvald i ett samarbete med Prinsens sill och sallader. 

Ingredienser: Grädde (visp 40%), svensk pressad rapsolja, vatten, gult senaps- frö, socker, ättika, vinäger (innehåller sulfit), salt, kryddor, dill.

2 x 300 g

Omsorgsfullt handknuten prinskorv med riktigt fjälster. Görs på ekologiskt fläskkött från bland annat Åsbergby gård och har ca 84 % kötthalt!

Innehållsförteckning: Svenskt griskött*, och nötkött*, vatten, fett från fläsk*, salt, kryddor* (bla muskot, ingefära), lök*, socker*, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250. *Ekologisk ingrediens, flätad i fårfjälster.

Näringsvärde: Energi: 100 gr färdig vara. Energi 1260 kJ/300 kcal, Fett 26 g (varav mättat fett 9 g), kolhydrater 0,6 g (varav sockerarter 0,3 g), Protein 14 g, salt 2 g.  Allergiinformation: Fri från gluten, mjölk, ägg och laktos.

Kylvara, förvaras vid högst +8C. 

 

2 x 450 g

Vi får ofta höra från kunder vilken skillnad det är på vår KRAV-märkta nötfärs eftersom den vattnar betydligt mindre jämfört med den man hittar i butik. Att den dessutom är mörad gör den extra smakrik! Fetthalt ca 12 %.

Innehåll: 100% malt ekologiskt och KRAV-märkt nötkött.

Fetthalt: 12%

1 x 210 g

En smakrik hyvelbar kittost från Skärvångens Bymejeri i Jämtland med typiskt juligt, rött vaxomslag.

Innehållsförteckning: pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, salt.

1 x 210 g

En mögelost från Skärvångens Bymejeri med mild smak, blåmögel inuti och vitmögel på ytan.

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, blå/vitmögel, salt.

1 x 110 g

Hjortronmarmeladen kommer från Berit på Rönngården i Lit. Berit bedriver småskaligt mathantverk av marmelader, sylt och olika inläggningar. Hon gör varje sats hjortronmarmelad i 2,5 liters grytor på hjortron plockade från myrarna i grannbyn. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar utmärkt till en god ost.

Innehållsförteckning: hjortron, socker, pektin (naturligt KRAV-pektin från citronskal).

1 x 150 g

Senapen är en grovkornig, sötstark variant från LissEllas i Dalarna som har vunnit dubbla guld i senaps-VM. Vi tycker därför att vi med all rätt kan kalla den världens bästa.

Innehållsförteckning: senapsfrö, socker, vatten, honung, ättika, salt, kryddor

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

En godare jul med Jullådan
Klassisk julmat med ekologiskt och KRAV-märkt kött från svenska gårdar, fjällfisk och delikatesser från små mathantverkare. Ekologiskt och småskaligt. Resultatet? Ett hållbart och riktigt, riktigt gott julbord!

Hur många räcker Jullådan till?
Jullådan är beräknad att räcka till cirka 4–8 personer.

Blir ni fler? Komplettera i kassan!
Du kan lägga till mer julmat i kassan. Där finns delikatesser som viltchark och såklart julfavoriter som sill, fläskfärs och julkorv.

Prisbelönt mathantverk
Vi är stolta över att prisbelönta mathantverkare hjälper oss att fylla våra jullådor med delikatesser. Martin Bergmans regnbågsfilé från Volgsjön har till exempel vunnit nio guld i SM i mathantverk och LissEllas senap har dubbla guld i senaps-VM!

Med kärlek och stor omsorg
Bergmans Fisk&Vilt och Börtnans Fjällfisk bidrar med varmrökt fjällröding och gravad regnbågsfilé som är uppväxta i strömmande kallt fjällvatten, vilker ger en fantastisk fast konsistens. Handvända i dill, och rökta på granris och sälg från de norrländska skogar.

Hjortronmarmeladen är ett riktigt mathantverk som kokats av Berit på Rönngården, på hjortron plockade hemtrakten. Marmeladen passar finfint till de smakrika julostarna från Skärvången Bymejeri. Ystade med stor kärlek i det lilla mejeriet, och givetvis doppade för hand i varmt vax för det klassiska röda omslaget.

Ekologiskt kött från svenska gårdar
Den, på Björk i Färila, kokta och traditionellt rimmade ekologiska julskinkan från KRAV-märkta Åsbergby gård, Tjulsta gård eller Högsta gård smakar som en julskinka ska.

Till julens köttbullar får du KRAV-märkt nötfärs från ekologiska gårdar med god djurhållning och stora hagar. Givetvis innehåller även de handknutna prinskorvarna ekologiskt kött och perfekt avvägd kryddning.

En jullådan fylld med naturliga råvaror från mathantverkare och gårdar där bönderna värnar om djur och natur. Så som alla jular ska firas.

Begränsat antal 
Passa på att beställa din låda innan den tar slut. Först till kvarn gäller! 

Julen 2023 presenteras av mathantverkare du kan lita på

Från mathantverkare du kan lita på

r_nng_rden_9896_885x590

Det puttrar på spisen hos Berit på Rönngården

I Jämtland hittar vi Berit som kokar hjortonmarmelad och lingonsås till din julmat. Med hink i skogen plockar hon bären, och hemma i köket förvandlas det till guld.


Martin

Martin går i gammelfarfars fotspår

Det har blivit många medaljer i mathantverks-SM för Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina, och det är numera ett populärt matstopp för matälskare. Om du inte har vägarna förbi Vilhelmina tar våra jullådor Vilhelmina hem till dig.

"Vår rök kräver uppassning dygnet runt när vi röker, men jag gillar det manuella hantverket!"- Martin Bergman

Vilka är Gårdssällskapet?

Vi är barndomsvänner från Jämtland som startade Gårdssällskapet för att kunna hjälpa matälskare att äta bättre kött direkt från bonden och med gott samvete. Mellanhänder är inget för oss, vi känner våra eko- och KRAV-bönder väl.


Killarna_i_tomteluvor

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng