Jullådan

Ca 5.53 kg

Jullådan är vår överlägset mest populära låda och en tradition för många matälskare!

En ekologisk och närproducerad version av julbordets klassiker: ekologisk julskinka, handknuten prinskorv och nötfärs till köttbullarna. Du får även prisbelönt mathantverk som fjällfisk, julost och hjortronmarmelad. Småskaligt på naturliga råvaror utan onödiga tillsatser.

När vill du ha din leverans? Din låda kommer levereras
1595 kr
  • ✔ Gårdsbutik online
  • ✔ Gräsbetat kött
  • ✔ Fri hemleverans till dörren

Innehåll - Jullådan

1 x 2 kg

Ekologisk julskinka (2-2,5 kg) på fint ekologiskt fläsk. Skinkan är saltad och kokt enligt gamla traditioner vilket gör den ljuvligt saftig. Skinkan har svålet kvar för en perfekt griljering!

1 x 600 g

Prinskorven är en älskad klassiker med en kötthalt på hela 91%! Korven är omsorgsfullt handknuten med riktigt fjälster och görs på KRAV-märkt fläskkött från Åsbergby Gård.

1 x 1 kg

Nötfärsen är en av våra mest älskade råvaror och som gjord för att rulla köttbullarna som gör succé på julbordet! Eftersom vi hänger köttet dunstar vätska och ger en mindre vattning färs. Vi får ofta höra vilken skillnad det är på vår nötfärs jämfört med den man hittar i butik!

1 x 300 g

Leverpastejen är gjord efter traditionellt recept. Såklart med råvara av högsta kvalité från ekologiska gårdar, precis som alla våra fläskprodukter i lådan.

1 x 500 g

Varmrökt röding från Börtnans fjällvattenfisk är förädlad enligt gammal jämtländsk tradition. All fisk från Börtnan är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten vilket gör köttet fast och smakrikt. Testa fisken tillsammans med vår delikatessås som du också får i lådan!

1 x 400 g

Dillgravad regnbågfilé från Vilhelmina i Lappland. Efter att fjällfisken har fiskats upp ur Malgomajsjön röks den hos Martin Bergman i vedelade stenugnar. Hantverket som förädlats i generationer har gjort honom till flerfaldig guldmedaljör i fiskklassen i SM i mathantverk.

1 x 120 g

Delikatessåsen kommer från Börtnans fjällvattenfisk. Såsen är en härligt krämig variant på hovmästarsås. Fungerar utmärkt till såväl den gravade regnbågen som till rödingen.

1 x 400 g

Två julostar från Åsbergets gårdsmejeri beläget i östra Jämtland. Den ena är en lagrad kittost. Den andra osten är en blåmögelost, perfekt till pepparkakorna. Denna ost har vunnit guld i svenska mästerskapet i småskaligt hantverk. Båda ostarna är gjorda på KRAV-märkt mjölk och gör sig fantastiskt bra tillsammans med hjortronmarmeladen. 

1 x 100 g

Senapen är en grovkorning sötstark variant från LissEllas i Dalarna som har vunnit dubbla guld i senaps-VM. Vi tycker därför att vi med all rätt kan kalla den världens bästa. Smaka på en riktigt vinnare du också!

1 x 110 g

Hjortronmarmeladen kommer från Rönngården i Lit. Rönngården bedriver småskaligt hantverk av marmelader, sylt och olika inläggningar. Varje sats hjortronmarmelad görs av Berit i 2,5 liters grytor på hjortron plockade från myrarna i grannbyn. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar utmärkt till de fina julostarna

OBS! Vikten på köttbitarna är ungefärliga och kan variera något. Mer om variation och vikt.

* Obligatoriska fält

Ekologiska gårdar, fjällvatten och svenska skogar
Den ekologiska julskinkan från KRAV-märkta Åsbergby gård är färdigkokt och saltad på traditionellt vis, vilket gör den extra saftig. Från våra norrländska hemtrakter kommer varmrökt fjällröding och gravad regnbåge. Fisk som är uppväxt i strömmande kallt fjällvatten ger en fantastisk fast konsistens. Hjortronmarmeladen är ett riktigt mathantverk som kokas av Berit i 2,5 liters grytor på hjortron plockade i de jämtländska skogarna. Hela jullådan genomsyras av naturliga råvaror från gårdar som värnar om bra djurhållning och miljö. Ett mer hållbart julbord helt enkelt!

Prisbelönt mathantverk
Gårdarna må vara små i storlek, men stora i smak och prestation. Allt från julostarna till de handknutna prinskorvarna är tillverkade av eldsjälar som brinner för kvalité utan genvägar. Deras hårda arbete har belönats med fina utmärkelser genom åren. Vad sägs om att regnbågsfilén från Malgomajsjön har vunnit nio guld i SM i mathantverk, eller att senapen från Garpenberg Dalarna har dubbla VM-guld i senaps-VM!

Hur många räcker jullådan till?
Jullådan är beräknad att räcka till cirka 4-8 personer.

Tillval
Vill du ha mer fisk, prinskorv eller nötfärs i din jullåda kan du välja det i kassan. Det finns även fläskfärs om du föredrar det i köttbullefärsen. 

Mer information
Enable Blocked Bundles Nej
Produkttyp KRAV
Lådor som passar för N/A

Byt produkt mot:

Avbryt This is error message