Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 30 min
ca 4 port

Äppelkotletter

  • 1 kg premiumkotletter
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl äppelmust
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 pkt bacon
  • 2 äpplen

Tillbehör

  • 3 dl ris
  • 300 g gröna ärtor

Äppelkotletter med mustig sås och ärtris

Det här receptet passar att laga med:
Premiumkotletter

Gör så här:

  1. Koka ris enligt anvisning. Koka ärtorna i lättsaltat vatten ca 2 minuter och ställ sedan åt sidan.
  2. Strimla bacon tunt. Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Skala och strimla löken. Krydda kotletterna med salt och svartpeppar.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och börja med att stek äpplet några minuter så det mjuknar. Lägg sedan äpplet åt sidan och fräs baconet så det blir knaprigt. Lägg baconet åt sidan och stek köttet i samma stekpanna.
  4. Bryn ca 3 minuter på varje sida och lägg sedan på ett fat. Använd samma stekpanna och fräs löken några minuter så den mjuknar och häll sedan på must och låt puttra ca 5 minuter. Rör i dijonsenap och grädde och låt koka ihop. Lägg i kotletterna igen och koka ca 5 min.
  5. Rör i dijonsenap och grädde och låt koka ihop.
  6. Lägg i kotletterna igen och koka ca 5 min
  7. Medan kotletterna blir färdiga kan du röra ihop riset med ärtorna. Servera kotletterna med äpple, bacon, riset och den mustiga såsen.

Fler recept med Premiumkotletter

  • Fläskkotlett med pumpa och äpple
    4 port
    Premiumkotletter
  • Grillad fläskkotlett med chorizosmör
    6 port
    Premiumkotletter
  • Fläskkotletter med endiver och champinjonsmör
    4 port
    Premiumkotletter
  • Fläskkotlett med ljummen bönsallad och senapskräm
    ca 2 port
    Premiumkotletter

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA