 
        Äppelkotletter med mustig sås och ärtris
ca 30 min
                ca 4 port
            Äppelkotletter
- 1 kg premiumkotletter
- 1 gul lök
- 2,5 dl äppelmust
- 2 tsk dijonsenap
- 2 dl vispgrädde
- 1 pkt bacon
- 2 äpplen
Tillbehör
- 3 dl ris
- 300 g gröna ärtor
Gör så här
- Koka ris enligt anvisning. Koka ärtorna i lättsaltat vatten ca 2 minuter och ställ sedan åt sidan.
- Strimla bacon tunt. Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Skala och strimla löken. Krydda kotletterna med salt och peppar.
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek äpplet några minuter så det mjuknar. Lägg sedan äpplet åt sidan och fräs baconet så det blir knaprigt. Lägg baconet åt sidan och
- Stek köttet i samma stekpanna: bryn det i ca 3 minuter på varje sida och lägg sedan på ett fat. Använd samma stekpanna igen och fräs löken några minuter så den mjuknar.
- Häll sedan på must och låt det puttra ca 5 minuter.
- Rör i dijonsenap och grädde och låt koka ihop.
- Lägg i kotletterna igen och koka ca 5 min
- Medan kotletterna blir färdiga kan du röra ihop riset med ärtorna.
Servera kotletterna med äpple, bacon, riset och den mustiga såsen.
 
 
                 
                         
                         
                         
                        

