Äppelkotletter med mustig sås och ärtris

ca 30 min
ca 4 port

Äppelkotletter

  • 1 kg premiumkotletter
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl äppelmust
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 pkt bacon
  • 2 äpplen

Tillbehör

  • 3 dl ris
  • 300 g gröna ärtor

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning. Koka ärtorna i lättsaltat vatten ca 2 minuter och ställ sedan åt sidan.
  2. Strimla bacon tunt. Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Skala och strimla löken. Krydda kotletterna med salt och peppar.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äpplet några minuter så det mjuknar. Lägg sedan äpplet åt sidan och fräs baconet så det blir knaprigt. Lägg baconet åt sidan och
  4. Stek köttet i samma stekpanna: bryn det i ca 3 minuter på varje sida och lägg sedan på ett fat. Använd samma stekpanna igen och fräs löken några minuter så den mjuknar.
  5. Häll sedan på must och låt det puttra ca 5 minuter.
  6. Rör i dijonsenap och grädde och låt koka ihop. 
  7. Lägg i kotletterna igen och koka ca 5 min
  8. Medan kotletterna blir färdiga kan du röra ihop riset med ärtorna.

Servera kotletterna med äpple, bacon, riset och den mustiga såsen.

Fler recept med premiumkotletter

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!