15 min
2-4 port
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 vitlök
  • 1 lime
  • 2 tomater
  • 2 tsk sambal oelek (kan uteslutas om känsligare munnar ska äta)
  • Ev. koriander om det uppskattas
  • Salt och peppar

Ärtamole

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Tina ärtorna eller blanchera dem snabbt i kokande vatten. Häll av och låt torka upp lite. 
  2. 2. Kvarta tomaterna och gröp ur innehållet. 
  3. Lägg ärtor, tomater och vitlök i en bunke. Pressa limen i bunken. 
  4. Mixa slät med mixerstav och smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
  5. Finhacka den eventuella koriandern och tillsätt på slutet.

Ärtamole smakar bra till vadhelst du har guacamole till: på tacosen, till salladen eller som dip! 

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA