Ärtamole

15 min
2-4 port
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 vitlök
  • 1 lime
  • 2 tomater
  • 2 tsk sambal oelek (kan uteslutas om känsligare munnar ska äta)
  • Ev. koriander om det uppskattas
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tina ärtorna eller blanchera dem snabbt i kokande vatten. Häll av och låt torka upp lite. 
  2. 2. Kvarta tomaterna och gröp ur innehållet. 
  3. Lägg ärtor, tomater och vitlök i en bunke. Pressa limen i bunken. 
  4. Mixa slät med mixerstav och smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
  5. Finhacka den eventuella koriandern och tillsätt på slutet.

Ärtamole smakar bra till vadhelst du har guacamole till: på tacosen, till salladen eller som dip! 

Fler recept med tillbehör

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!