Bakad potatis med krämig chorizoröra

1 h
4 port

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • Sallad

Chorizoröra

  • 400 g chorizo
  • 1 stor röd lök
  • 2 tsk curry
  • 1 stort äpple
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl creme fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta potatisarna och nagga hål i dom med en gaffel eller provsticka. Lägg potatisen i folie och lägg in dom i mitten av ugnen. Efter 30 minuter tar du ut potatisen och tar ut den ur foliet. Sedan stoppar du tillbaka potatisen i mitten av ugnen ca 30 minuter till. 
  2. Skala och finhacka löken. Strimla chorizon. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs chorizon några minuter. Tillsätt sedan löken och när den börjar få färg kan du tillsätta curryn och låta den gå med i pannan. Häll sedan av chorizoblandningen i en skål och låt svalna. Under tiden kan du skala, kärna ur äpplet och finhacka äpplet. Blanda sedan i äpple, majonäs och creme fraiche. Smaksätt med citron, salt och svartpeppar. 

  3. Skär ett kryss i din potatis och tryck upp den, fyll med chorizoröran och servera med sallad. 

Fler recept med chorizo

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!