Ca 45 min
Ca 2 port

Basilikagnocchi med kyckling

  • 320 g kycklingfilé
  • 500 g gnocchi
  • 0,5 aubergine
  • 1 tomat
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 50 g fetaost
  • 0,5 kruka basilika
  • 25 g smör
  • 1 msk pressad citron

Basilikagnocchi med kyckling och brynt citronsmör

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingfilé

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 125 grader.
  2. Dela kyckling på hälften (på längden). Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen runtom och krydda med salt och svartpeppar. Lägg i en ugnssäker form och sätt i en termometer och ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader.
  3. Tärna auberginen och tomaten. Finhacka vitlöken. Finhacka basilikan. Koka gnocchin i saltat vatten enligt anvisning.
  4. Häll av vattnet. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs auberginen 2 minuter innan du tillsätter gnocchin och vitlöken och låt fräsa några minuter till. Vänd ner basilika och tomat och låt bli varmt.
  5. Bryn smöret och tillsätt sedan pressad citron.
  6. Skiva upp kycklingen. Servera kycklingen med gnocchin och det brynta smöret.

Fler recept med Kycklingfilé

  • Kycklingfilé med helrostad blomkål och brynt kaprissmör
    Ca 4 port
    Kycklingfilé
  • Parmesanpanerad kycklingfilé med potatis och blomkålsmos
    ca 4-5 port
    Kycklingfilé

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA