Bondens lammgryta
30 min
4 port
Ingredienser
- 500 g lammfärs
- 4 paprikor
- 3 gula lökar
- 1 knippe dill (ca 50 g)
- 1 tsk paprikapulver
- 1-2 krm cayennepeppar
- 1-2 krm svartpeppar
- 5 stänk tabasco
- 2 grönsaksbuljongstärningar
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl ketchup
- 1 dl vispgrädde
- 2 1/2 dl vatten
- 2 tsk salt
Gör så här
-
Kärna ur paprikan och skala löken, skär därefter i sockerbitsstora bitar. Finhacka vitlöken och klipp dillen grovt. Lägg allt detta åt sidan.
-
Fräs lammfärsen i en gryta utan fett. Fräs därefter grönsakerna i en stekpanna och häll i samma gryta.
-
Krydda grytan med paprikapulver, cayenne, svartpeppar och tabasco. Smula därefter ner buljongtärningarna och strö över vetemjölet. Rör om. Tillsätt ketchup, vispgrädde och vatten, låt puttra ca 10 minuter.
-
Smaka av med lite extra salt och späd grytan efter smak med extra vatten. Servera som den är eller med en bit bröd.


