Bondens lammgryta

30 min
4 port

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 4 paprikor
  • 3 gula lökar
  • 1 knippe dill (ca 50 g)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 5 stänk tabasco
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 tsk salt

Gör så här

    1. Kärna ur paprikan och skala löken, skär därefter i sockerbitsstora bitar. Finhacka vitlöken och klipp dillen grovt. Lägg allt detta åt sidan. 

    2. Fräs lammfärsen i en gryta utan fett. Fräs därefter grönsakerna i en stekpanna och häll i samma gryta. 

    3. Krydda grytan med paprikapulver, cayenne, svartpeppar och tabasco. Smula därefter ner buljongtärningarna och strö över vetemjölet. Rör om.  Tillsätt ketchup, vispgrädde och vatten, låt puttra ca 10 minuter. 

    4. Smaka av med lite extra salt och späd grytan efter smak med extra vatten. Servera som den är eller med en bit bröd. 

Fler recept med lammfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!