30 min
4 port

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 4 paprikor
  • 3 gula lökar
  • 1 knippe dill (ca 50 g)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 5 stänk tabasco
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 tsk salt

Bondens lammgryta

Det här receptet passar att laga med:
Lammfärs

Gör så här:

    1. Kärna ur paprikan och skala löken, skär därefter i sockerbitsstora bitar. Finhacka vitlöken och klipp dillen grovt. Lägg allt detta åt sidan. 

    2. Fräs lammfärsen i en gryta utan fett. Fräs därefter grönsakerna i en stekpanna och häll i samma gryta. 

    3. Krydda grytan med paprikapulver, cayenne, svartpeppar och tabasco. Smula därefter ner buljongtärningarna och strö över vetemjölet. Rör om.  Tillsätt ketchup, vispgrädde och vatten, låt puttra ca 10 minuter. 

    4. Smaka av med lite extra salt och späd grytan efter smak med extra vatten. Servera som den är eller med en bit bröd. 

Fler recept med Lammfärs

  • Världens köttbullar
    10-12 port
    Nötfärs| lammfärs| fläskfärs| viltfärs
  • Lammfärsburgare från Medelhavet
    4 port
    Lammfärs
  • Lamm- eller fårfrikadeller i tomatsås
    ca 4-6 port
    Lammfärs| fårfärs
  • Lammfärsfyllda paprikor med tomatris och limefraiche
    ca 4 port
    Lammfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA