Buffalo chicken wings med ädelostdipp

ca 1 h
ca 4-6

Buffalo chicken wings

  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 kg kycklingvingar
  • olja till fritering
  • 125 g smör
  • 1/2 dl hot sauce
  • 2 msk citron juice
  • 300 g morot
  • 300 g selleri

Ädelostdipp

  • 150 g ädelost
  • 2 dl gräddfil
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda mjöl, cayennepeppar och salt i en skål. Blanda i kycklingvingarna, några i taget, i mjölblandningen.
  2. Hetta upp olja i en kastrull för fritering. När oljan blivit varm (cirka160 grader) kan du börja lägga i kycklingen. Låt den friteras några minuter tills den fått lite färg. Ta upp kycklingen ur oljan och lägg den på lite hushållspapper. Vid fritering kom alltid ihåg att ha ett lock framme om det skulle börja brinna i oljan.  
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Smält smöret i en kastrull och blanda i hot sauce och citronjuice. Lägg de friterade kycklingvingarna i en ugnssäker form och häll över och blanda runt kycklingen i den heta såsen. Låt kycklingen stå i ugnen cirka 20 min, kom ihåg att vända vingarna i ugnen några gånger.
  5. För dippsåsen smula sönder ädelost och blanda den med gräddfil och smaka av med salt och peppar.
  6. Skär grönsakerna i stavar och servera dessa tillsammans med dippsåsen och kycklingvingarna.

Fler recept med kycklingvingar

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!