30 min
4 port

Ingredienser

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 200 g bacon
  • En bit bröd 
  • 200 g coctailtomater
  • 1 rödlök
  • 2 st romansallad
  • 75 g parmesanost

Parmesanmajonnäs

  • 2 dl majonäs (vill du göra egen? Se vårt recept)
  • 1 citron
  • 25 g parmesanost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1/5 tsk svartpeppar

Caesarsallad med parmesanmajonnäs

Det här receptet passar att laga med:
Kycklinglårfilé

Gör så här:

    1. Salta och peppra kycklingen, stek i panna med 1 tsk olja på medelvärme ca 5 minuter på varje sida. Låt vila. Spara pannan.

    2. Lägg bacon och krutonger i samma panna och stek på låg värme ca 10 minuter. Du behöver ingen extra olja här, kycklingfettet tillsammans med det baconet släpper räcker. 
    3. Riv citronskalet och blanda med alla ingredienser till parmesanmajonnäsen, börja med 1 msk citronjuice och smaka sedan av om du vill ha mer och ställ åt sidan. 

    4. Skiva alla grönsaker och lägg i en skål. När krutongerna och baconet fått fin färg blandar du upp salladen med dressingen och toppar med kyckling, krutonger och bacon. 

TIPS:

Har du lite tid och vill göra en äkta Caesardressing?Tillsätt då ca 5 st sardellfiléer och 2 tsk dijonsenap. Gör gärna även din egna majonäs enligt vårt recept. 

Fler recept med Kycklinglårfilé

  • Krispig kycklingschnitzel med kaprissmör
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Harissa kyckling med couscoussallad och myntayoghurt
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Kyckling och pastasallad med citron och dragon
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Sesamkyckling med jasminris & chilimajonäs
    4-6 port
    Kycklinglårfilé

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA