30 min
4 port

Ingredienser

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 200 g bacon
  • En bit bröd 
  • 200 g coctailtomater
  • 1 rödlök
  • 2 st romansallad
  • 75 g parmesanost

Caesardressing

  • 2 dl majonäs (vill du göra egen? Se vårt recept)
  • 1 citron
  • 25 g parmesanost
  • 5 st sardellfileér
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1/5 tsk svartpeppar

Caesarsallad med parmesanmajonnäs

Det här receptet passar att laga med:
Kycklinglårfilé

Gör så här:

    1. Salta och peppra kycklingen, stek i panna med 1 tsk olja på medelvärme eller grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt vila. Spara pannan.

    2. Lägg bacon och krutonger i samma panna och stek på låg värme ca 10 minuter. Du behöver ingen extra olja här, kycklingfettet tillsammans med det baconet släpper räcker. 
    3. Riv citronskalet och mixa med sardeller, blanda med alla ingredienser till dressingen, börja med 1 msk citronjuice och smaka sedan av om du vill ha mer och ställ åt sidan. 

    4. Skiva alla grönsaker och lägg i en skål. När krutongerna och baconet fått fin färg blandar du upp salladen med dressingen och toppar med kyckling, krutonger och bacon. 

Fler recept med Kycklinglårfilé

  • Medelhavspanna med kyckling
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Krispig kycklingschnitzel med kaprissmör
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Harissa kyckling med couscoussallad och myntayoghurt
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Kyckling och pastasallad med citron och dragon
    4 port
    Kycklinglårfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA