Caesarsallad med parmesanmajonnäs

30 min
4 port

Ingredienser

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 200 g bacon
  • En bit bröd 
  • 200 g coctailtomater
  • 1 rödlök
  • 2 st romansallad
  • 75 g parmesanost

Caesardressing

  • 2 dl majonäs (vill du göra egen? Se vårt recept)
  • 1 citron
  • 25 g parmesanost
  • 5 st sardellfileér
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1/5 tsk svartpeppar

Gör så här

    1. Salta och peppra kycklingen, stek i panna med 1 tsk olja på medelvärme eller grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt vila. Spara pannan.

    2. Lägg bacon och krutonger i samma panna och stek på låg värme ca 10 minuter. Du behöver ingen extra olja här, kycklingfettet tillsammans med det baconet släpper räcker. 
    3. Riv citronskalet och mixa med sardeller, blanda med alla ingredienser till dressingen, börja med 1 msk citronjuice och smaka sedan av om du vill ha mer och ställ åt sidan. 

    4. Skiva alla grönsaker och lägg i en skål. När krutongerna och baconet fått fin färg blandar du upp salladen med dressingen och toppar med kyckling, krutonger och bacon. 

Fler recept med kycklinglårfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!