Caesarsallad med parmesanmajonnäs
30 min
4 port
Ingredienser
- 800 g kycklinglårfilé
- 200 g bacon
- En bit bröd
- 200 g coctailtomater
- 1 rödlök
- 2 st romansallad
- 75 g parmesanost
Caesardressing
- 2 dl majonäs (vill du göra egen? Se vårt recept)
- 1 citron
- 25 g parmesanost
- 5 st sardellfileér
- 2 tsk dijonsenap
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1/5 tsk svartpeppar
Gör så här
- Salta och peppra kycklingen, stek i panna med 1 tsk olja på medelvärme eller grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt vila. Spara pannan.
- Lägg bacon och krutonger i samma panna och stek på låg värme ca 10 minuter. Du behöver ingen extra olja här, kycklingfettet tillsammans med det baconet släpper räcker.
-
Riv citronskalet och mixa med sardeller, blanda med alla ingredienser till dressingen, börja med 1 msk citronjuice och smaka sedan av om du vill ha mer och ställ åt sidan.
-
Skiva alla grönsaker och lägg i en skål. När krutongerna och baconet fått fin färg blandar du upp salladen med dressingen och toppar med kyckling, krutonger och bacon.


