1 h
4 port

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 0,5–1 msk torkad rosmarin
  • Salt
  • Peppar

Marinad

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • Cezt från 1 citron
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5–1 liten riven vitlöksklyfta
  • Silad sky från köttet

Citronfläskfilé med rosmarin

Det här receptet passar att laga med:
Fläskfilè

Gör så här:

  1. Ta fram fläskfilén ur kylen och låt bli rumstempererad minst 1h innan du börjar.
  2. Ansa av eventuella senor från filén innan du torkar av den med hushållspapper och kryddar den runt om med rosmarin, salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med rapsolja. Bryn fläskfilén runt om på alla sidor innan du lägger den i en ugnssäker form.
  4. Värm ugnen till 125 grader över och undervärme. Låt den baka i ugnen i 30–40 minuter eller tills innertemperaturen är 65 grader. Låt vila minst 15 minuter innan du skär den i 0,5–1 cm tjocka skivor. Kan även vila ett par timmar.
  5. Blanda marinaden och häll över fläskfilén.
  6. Toppa med grönsaker efter säsong.

Fler recept

  • Grillad njurtapp med bakpotatis
    4–6 port
    Njurtapp
  • Flat iron med potatisknyten och majssallad
    4 port
    Flat iron
  • Grillad flankstek med tortillabröd
    4–6 port
    Flankstek
  • Grillade spare ribs
    4 port
    Tunna revben

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA