Citronfläskfilé med rosmarin
1 h
4 port
Ingredienser
- 500 g fläskfilé
- 0,5–1 msk torkad rosmarin
- Salt
- Peppar
Marinad
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk citronjuice
- Cezt från 1 citron
- 0,5 tsk salt
- 0,5–1 liten riven vitlöksklyfta
- Silad sky från köttet
Gör så här
- Ta fram fläskfilén ur kylen och låt bli rumstempererad minst 1h innan du börjar.
- Ansa av eventuella senor från filén innan du torkar av den med hushållspapper och kryddar den runt om med rosmarin, salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med rapsolja. Bryn fläskfilén runt om på alla sidor innan du lägger den i en ugnssäker form.
- Värm ugnen till 125 grader över och undervärme. Låt den baka i ugnen i 30–40 minuter eller tills innertemperaturen är 65 grader. Låt vila minst 15 minuter innan du skär den i 0,5–1 cm tjocka skivor. Kan även vila ett par timmar.
- Blanda marinaden och häll över fläskfilén.
- Toppa med grönsaker efter säsong.


