1 h
4 port

Kycklingsoppa

  • 4 kycklingklubbor
  • 250 g kokosgrädde
  • 5 dl kycklingfond
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk gul curry (ta mindre om du vill ha en mildare soppa)
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk torkad citrongräs
  • 1/2 butternut pumpa
  • 1 salladslök

Kycklingfond

  • Benen från 3-4 kycklingklubbor
  • 3 l vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 1 morot
  • 1 palsternacka

Currydoftande kycklingsoppa med pumpa

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingklubbor

Gör så här:

    1. Vill du koka egen fond så plocka köttet från klubborna och lägg benen på en plåt tillsammans med en morot, en vitlöksklyfta och lite olja. Rosta i ugnen på 200 grader ca 5-10 minuter. Häll därefter benen i en kastrull med övriga ingredienser och låt koka 30 min - 1 timme. Smaka av med salt och peppar. 

    2. Hacka pumpa, schalottenlök och vitlök. Stek i en kastrull med lite olja tills de får färg. Tillsätt då kycklingfond, vin, ingefära, citrongräs, curry och kycklingen låt koka ihop ca 10 minuter. 

    3.  Tillsätt tillsist kokosgrädde och sjuda i ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry eller ingefära. 

Fler recept med Kycklingklubbor

  • Rostade kycklingklubbor med chilislaw
    4 port
    Kycklingklubbor
  • Kycklingklubbor i krämig dragonsås
    4-6 port
    Kycklingklubbor
  • Krispig kyckling med rotfrukter
    4 port
    Kycklingklubbor
  • Örtiga kycklingklubbor med råstekt potatis och tomatkeso
    ca 4 port
    Kycklingklubbor

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA