Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
1 h
4 port

Kycklingsoppa

  • 4 kycklingklubbor
  • 250 g kokosgrädde
  • 5 dl kycklingfond
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk gul curry (ta mindre om du vill ha en mildare soppa)
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk torkad citrongräs
  • 1/2 butternut pumpa
  • 1 salladslök

Kycklingfond

  • Benen från 3-4 kycklingklubbor
  • 3 l vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 1 morot
  • 1 palsternacka

Currydoftande kycklingsoppa med pumpa

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingklubbor

Gör så här:

    1. Vill du koka egen fond så plocka köttet från klubborna och lägg benen på en plåt tillsammans med en morot, en vitlöksklyfta och lite olja. Rosta i ugnen på 200 grader ca 5-10 minuter. Häll därefter benen i en kastrull med övriga ingredienser och låt koka 30 min - 1 timme. Smaka av med salt och peppar. 

    2. Hacka pumpa, schalottenlök och vitlök. Stek i en kastrull med lite olja tills de får färg. Tillsätt då kycklingfond, vin, ingefära, citrongräs, curry och kycklingen låt koka ihop ca 10 minuter. 

    3.  Tillsätt tillsist kokosgrädde och sjuda i ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry eller ingefära. 

Fler recept med Kycklingklubbor

  • Rostade kycklingklubbor med chilislaw
    4 port
    Kycklingklubbor
  • Kycklingklubbor i krämig dragonsås
    4-6 port
    Kycklingklubbor
  • Krispig kyckling med rotfrukter
    4 port
    Kycklingklubbor
  • Örtiga kycklingklubbor med råstekt potatis och tomatkeso
    ca 4 port
    Kycklingklubbor

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA