Currydoftande kycklingsoppa med pumpa
1 h
4 port
Kycklingsoppa
- 4 kycklingklubbor
- 250 g kokosgrädde
- 5 dl kycklingfond
- 1 dl vitt vin
- 1 msk gul curry (ta mindre om du vill ha en mildare soppa)
- 1 msk riven ingefära
- 1 tsk torkad citrongräs
- 1/2 butternut pumpa
- 1 salladslök
Kycklingfond
- Benen från 3-4 kycklingklubbor
- 3 l vatten
- 3 dl vitt vin
- 2 klyftor vitlök
- 1 schalottenlök
- 1 morot
- 1 palsternacka
Gör så här
-
Vill du koka egen fond så plocka köttet från klubborna och lägg benen på en plåt tillsammans med en morot, en vitlöksklyfta och lite olja. Rosta i ugnen på 200 grader ca 5-10 minuter. Häll därefter benen i en kastrull med övriga ingredienser och låt koka 30 min - 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
-
Hacka pumpa, schalottenlök och vitlök. Stek i en kastrull med lite olja tills de får färg. Tillsätt då kycklingfond, vin, ingefära, citrongräs, curry och kycklingen låt koka ihop ca 10 minuter.
-
Tillsätt tillsist kokosgrädde och sjuda i ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry eller ingefära.


