Currydoftande kycklingsoppa med pumpa

1 h
4 port

Kycklingsoppa

  • 4 kycklingklubbor
  • 250 g kokosgrädde
  • 5 dl kycklingfond
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk gul curry (ta mindre om du vill ha en mildare soppa)
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk torkad citrongräs
  • 1/2 butternut pumpa
  • 1 salladslök

Kycklingfond

  • Benen från 3-4 kycklingklubbor
  • 3 l vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 1 morot
  • 1 palsternacka

Gör så här

    1. Vill du koka egen fond så plocka köttet från klubborna och lägg benen på en plåt tillsammans med en morot, en vitlöksklyfta och lite olja. Rosta i ugnen på 200 grader ca 5-10 minuter. Häll därefter benen i en kastrull med övriga ingredienser och låt koka 30 min - 1 timme. Smaka av med salt och peppar. 

    2. Hacka pumpa, schalottenlök och vitlök. Stek i en kastrull med lite olja tills de får färg. Tillsätt då kycklingfond, vin, ingefära, citrongräs, curry och kycklingen låt koka ihop ca 10 minuter. 

    3.  Tillsätt tillsist kokosgrädde och sjuda i ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry eller ingefära. 

Fler recept med kycklingklubbor

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!