Currykycklingklubbor med jordnötssas

ca 40 min
ca 3-4 port

Currykycklingklubbor

  • Ca 1 kg kycklingklubbor
  • 1 msk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk olja

Jordnötssmör

  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 0,5 dl jordnötter
  • 2 dl créme fraiche
  • 0,5 dl vatten
  • 2-3 msk mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 lime
  • En skvätt fisksås
  • 3-4 port ris

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Blanda ihop curry, paprikapulver, olja, salt och svartpeppar.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla på curryblandningen. Sätt in i ugnen och kör tills de är klara, ca 30 min.
  4. Koka riset enligt anvisning.
  5. Häll jordnötssmör, créme fraiche, vatten, mango chutney, sambal, skal och saft från limen samt fisksås i en kastrull och låt koka upp.
  6. Låt sedan småputtra 10 minuter. Finhacka jordnötterna och rör ner i såsen och smaka av med salt och svartpeppar.

Fler recept med kycklingklubbor

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!