45 min
6 port

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 2 st schalottenlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 st klyftor vitlök
  • 50 g persilja
  • 1 ägg
  • 0.5 dl grädde
  • 2 msk ströbröd
  • 8-10 korvbröd
  • Grillspett
  • Sallad

Lime yoghurt

  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk honung
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 lime 
  • 1 tsk cayennepeppar 
  • salt och peppar

Nötfärsspett med limeyoghurt

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs

Gör så här:

  1. Har du trägrillspett, lägg dom i blöt minst 1 timme gärna längre. 
     
  2. Hacka schalottenlök och vitlök fint (rivjärn funkar också). Samt hacka persiljan. 
     
  3. Blanda färsen tillsammans med alla ingredienser samt den löken, vitlöken och persiljan. 
  4. Blanda ihop ingredienserna till din limeyoghurt och ställ i kylen. 

  5. Ta ca 1 dl färs i handen och forma kring spetten. Kläm åt ordentligt så det inte är luft mellan spettet och köttet. 

  6. Stek eller grilla och servera i korvbröd tillsammans med sallad och limeyoghurt. 

    Tips
    Ska du ta med detta på picknicken, förvara din sås i en liten plastpåse så kan du enkelt skapa din egna spritz. 

    Vänd inte spetten för ofta på grillen då kan dom lätt gå sönder, låt de få lite färg innan du vänder.  

    Är färsen för lös ha i lite mer ströbröd, är den för hård ha i lite mer grädde! 

Fler recept med Nötfärs

  • Lasagnesoppa
    4 port
    Nötfärs
  • Köttbullar med julsmak
    8–10 port
    Nötfärs| fläskfärs
  • Baconlindad köttfärslimpa
    4 port
    Nötfärs
  • Chili med bönor och kikärtor
    4–6 port
    Nötfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA