
Fetaostpasta med bacon
15 min + 30 min i ugn
4 port
- 300 g bacon, tärnad eller skivad
- 150 g fetaost
- 400 g småtomater
- 1 dl blandade oliver
- 0,5 tsk chiliflakes (kan såklart uteslutas!)
- Svartpeppar
- 350 g pasta
- 65 g bladspenat
Gör så här
- Värm ugnen till 220 grader.
- Skär ditt skivade bacon i ca 1,5 cm bitar, eller använd tärnat. Fördela baconet i en ugnsfast form.
- Tillaga baconet i ugnen i ca 10 minuter.
- Ta ut baconet och rör om med en spatel, skapa ett “hål” i mitten av baconet där du placerar fetaosten. Behåll baconfettet i formen istället för att tillsätta olivolja.
- Skölj tomaterna och fördela dem i formen tillsammans med oliverna.
- Strö chiliflakes och peppar över blandningen och sätt tillbaka formen i ugnen i minst 20 minuter. Har du mer tid så kan den gärna stå längre i ugnen men då kan det vara bra att sänka temperaturen.
- Koka upp lättsaltat pastavatten och tillaga pastan efter instruktioner på förpackningen. Häll av pastavattnet och tillsätt pastan och spenaten i formen med fetaost- och baconröran. Rör runt ordentligt så att allt blandas. Servera eventuellt med några klyftade små tomater och basilika på toppen.