Fetaostpasta med bacon

15 min + 30 min i ugn
4 port
  • 300 g bacon, tärnad eller skivad
  • 150 g fetaost
  • 400 g småtomater
  • 1 dl blandade oliver 
  • 0,5 tsk chiliflakes (kan såklart uteslutas!)
  • Svartpeppar
  • 350 g pasta
  • 65 g bladspenat

Gör så här

  1. Värm ugnen till 220 grader. 
  2. Skär ditt skivade bacon i ca 1,5 cm bitar, eller använd tärnat. Fördela baconet i en ugnsfast form.
  3. Tillaga baconet i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Ta ut baconet och rör om med en spatel, skapa ett “hål” i mitten av baconet där du placerar fetaosten. Behåll baconfettet i formen istället för att tillsätta olivolja. 
  5. Skölj tomaterna och fördela dem i formen tillsammans med oliverna. 
  6. Strö chiliflakes och peppar över blandningen och sätt tillbaka formen i ugnen i minst 20 minuter. Har du mer tid så kan den gärna stå längre i ugnen men då kan det vara bra att sänka temperaturen. 
  7. Koka upp lättsaltat pastavatten och tillaga pastan efter instruktioner på förpackningen. Häll av pastavattnet och tillsätt pastan och spenaten i formen med fetaost- och baconröran. Rör runt ordentligt så att allt blandas. Servera eventuellt med några klyftade små tomater och basilika på toppen.

Fler recept med bacon

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!