ca 30 min
Ca 4 port

Flankstek

  • 800 g flankstek
  • 1 kg potatis
  • 0,5 dl olivolja

Örtkräm

  • 1 äggula
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 citron
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • En näve persilja
  • En näve basilika
  • En näve koriander

Flankstek med krossad potatis och syrlig örtkram

Det här receptet passar att laga med:
Flankstek

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Tvätta potatisen och dela på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  3. Under tiden kan du göra örtkrämen. Finhacka örterna. Lägg dijonsenap, vinäger och äggulan i en skål och vispa ihop. Häll sedan droppvis ner oljan. Vispa flitigt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt. Mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle. Tillsätt skal från citronen samt salt, svartpeppar och cayennepeppar. Rör sedan ner créme fraiche, pressad vitlök och hackade örter och smaka av med kryddor och pressad citron.
  4. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek flanksteken 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar. Låt sedan vila några minuter innan det skärs upp i tunna skivor. Se till att skära tvärs över fibrerna (inte längs med).
  5. Krossa potatisen lätt med en gaffel och servera till köttet tillsammans med örtkrämen.

Fler recept med Flankstek

  • Högrevsgryta med svamp
    ca 8-10 port
    Högrevsfärs
  • Gulasch med gremolata
    ca 6-8 port
    Grytbitar
  • Lammstek med fänkålsfrön, rosmarin och vitlök
    ca 4 port
    Lammstek
  • Oxfilépasta med tryffel och parmesan
    ca 4-6 port
    Oxfilé| Rostasfilé

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA