Ca 1,5 tim
Ca 3 port

Fläskkarré

  • Ca 1 kg fläskkarré i skivor med ben (3 skivor)
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk soja
  • msk flytande honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • En nypa chiliflakes

Blomkålspuré

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 dl crème fraiche

Gurksallad

  • 1 liten gurka
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 citron
  • 1 msk olja
  • En näve persilja
  • 0,5 msk rosépeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkött

Gör så här:

  1. Blanda pressad citron med soja, flytande honung och balsamvinäger. Krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes. Lägg köttskivorna i marinaden minst 1 timme.
  2. Skär gurkan i tunna skivor och lägg i en skål. Strimla sellerin och lägg i samma skål.
  3. Blanda ihop skal och saft från citronen, olja, hackad persilja, mortlad rosépeppar, salt och strösocker. Blanda ihop dressingen med gurkan och sellerin. Låt stå kallt en stund.
  4. Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Salta och låt koka upp och låt sedan koka under lock tills blomkålen är mjuk och häll sedan av vattnet.
  5. Mixa blomkålen med en stavmixer och ha i créme fraiche, salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  6. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttet ca 4-5 minuter per sida (beroende på hur tjocka skivorna är) så det blir genomstekt.
  7. Servera fläskkarrén med blomkålspurén och gurksalladen.

Fler recept med Fläskkött

  • Skinkschnitzel med potatisstomp och senapssås
    Ca 8 port
    Fläskkött

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA