1 h
4 port

Fläskkarré 

  • 1 kg fläskkarré
  • 2 msk honung 
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • 1 tsk chiliflakes (0,5 för känsliga munnar)
  • 1 citron, saften av  
  • 2 klyftor vitlök 
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl rapsolja

Fläskkarré är vårt förslag på kött, men salladen och röran funkar i princip med allt grillkött och korv! 

Quinoasallad med broccoli 

  • 2 dl quinoa
  • 1 broccolihuvud
  • 1 färsk rödlök
  • 1 dl citronjuice
  • Zest från 1 citron
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl bladpersilja och basilika
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar

Fetaostkräm

  • 100 g fetaost
  • 2 dl créme frâiche
  • 1 msk timjan 
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt

Grillad fläskkarré med quinoasallad

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré

Gör så här:

  1. Skiva fläskkarrén i ca 2 cm tjocka skivor (om du inte har den redan skivade varianten). Blanda marinaden och lägg den och fläskkarrén i en påse eller burk i minst 30 minuter. Om du har tid kan du gärna förbereda detta på morgonen eller dagen innan. 
  2. Tillaga quinoan enligt instruktionerna på paketet. Blanda dressingen till broccoli- och quinoasalladen. 
  3. Dela broccolihuvudet i mindre buketter och skiva upp rödlöken. 
  4. Blanchera eller ånga broccolin ett par minuter, känn på den ett par gånger så att du inte låter den överkokas. Vänd ner den i dressingen tillsammans med quinoan och låt stå tills fläskkarrén är färdig. 
  5. Smula din fetaost i en skål. Använd exempelvis en gaffel.
  6. Hacka örterna och lägg i skålen med fetaost, riv i vitlöken och pressa i honungen, blanda runt. Blanda i din creme fraiche och smaka upp med salt och svartpeppar. Om det inte passar så kan du såklart skippa örterna! Röran blir fräsch och god ändå. 
  7. Hetta upp grillen till 250 grader, du ska inte kunna hålla handen för nära gallret i mer än 2 sekunder. Lägg köttet på grillen och tillaga ca 3-5 minuter per sida. Du kan skära i köttet och kontrollera att det inte är rosa inuti. Har du en termometer kan du kontrollera att köttet är 70-75 grader. 

Servera med fetaoströra, quinoasalladen, kanske lite bröd och en blandsallad. 

Den här rätten funkar utmärkt att göra iordning och förvara i kylen för snabb utspisning, och smakar gott med allt grillkött eller till och med korv!

Fler recept med Fläskkarré

  • Lunchmacka med bönröra och gårdagens grillkött
    4 port
    Fläskkarré
  • Grillspett med melonsallad och myntayoghurt
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Katsu Sando
    4 port
    Fläskkarré
  • Nattbakad fläskkarré med rostade rotfrukter
    4-6 port
    Fläskkarré

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA