Fläskkarré med rostad rotselleri
ca 30 min
ca 3-4 port
Fläskkarré
- 1 kg fläskkarré i skivor med ben
Rostad rotselleri
- 700 g rotselleri
- 1 frp krossade tomater (á 500 g)
- 3 dl vitt vin
- 3 vitlöksklyftor
Gör så här
- Sätt på ugnen på 225 grader, gärna med grillfunktion.
- Skala rotsellerin och skär i stavar. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Ställ in ugnen ca 20-25 minuter.
- Hetta sedan upp olja i en stekpanna och lägg i köttet. Krydda med salt och svartpeppar och stek köttet någon minut på varje sida.
- Lägg köttet åt sidan och pressa i vitlöken i pannan och låt fräsa några sekunder innan du tillsätter vin och krossade tomater. Låt puttra ihop och lägg sedan i köttet.
- Låt köttet puttra med såsen (gärna med lock) ca 15 minuter så köttet blir genomstekt.
- Servera köttet med tomatsåsen och rotsellerin.


