Fläskkarré med rostad rotselleri

ca 30 min
ca 3-4 port

Fläskkarré

  • 1 kg fläskkarré i skivor med ben

Rostad rotselleri

  • 700 g rotselleri
  • 1 frp krossade tomater (á 500 g)
  • 3 dl vitt vin
  • 3 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225 grader, gärna med grillfunktion.
  2. Skala rotsellerin och skär i stavar. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Ställ in ugnen ca 20-25 minuter.
  3. Hetta sedan upp olja i en stekpanna och lägg i köttet. Krydda med salt och svartpeppar och stek köttet någon minut på varje sida.
  4. Lägg köttet åt sidan och pressa i vitlöken i pannan och låt fräsa några sekunder innan du tillsätter vin och krossade tomater. Låt puttra ihop och lägg sedan i köttet.
  5. Låt köttet puttra med såsen (gärna med lock) ca 15 minuter så köttet blir genomstekt.
  6. Servera köttet med tomatsåsen och rotsellerin.

Fler recept med fläskkarré

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!