Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 30 min
ca 3-4 port

Fläskkarré

  • 1 kg fläskkarré i skivor med ben

Rostad rotselleri

  • 700 g rotselleri
  • 1 frp krossade tomater (á 500 g)
  • 3 dl vitt vin
  • 3 vitlöksklyftor

Fläskkarré med rostad rotselleri

Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader, gärna med grillfunktion.
  2. Skala rotsellerin och skär i stavar. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Ställ in ugnen ca 20-25 minuter.
  3. Hetta sedan upp olja i en stekpanna och lägg i köttet. Krydda med salt och svartpeppar och stek köttet någon minut på varje sida.
  4. Lägg köttet åt sidan och pressa i vitlöken i pannan och låt fräsa några sekunder innan du tillsätter vin och krossade tomater. Låt puttra ihop och lägg sedan i köttet.
  5. Låt köttet puttra med såsen (gärna med lock) ca 15 minuter så köttet blir genomstekt.
  6. Servera köttet med tomatsåsen och rotsellerin.

Fler recept med Fläskkarré

  • Grillspett med melonsallad och myntayoghurt
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Katsu Sando
    4 port
    Fläskkarré
  • Nattbakad fläskkarré med rostade rotfrukter
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Gyros med pommes frites
    4-6 port
    Fläskkarré

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA