Fläskkotlett med ljummen bönsallad och senapskräm

ca 30 min
ca 2 port

Fläskkotletter

  • 2 premiumkotletter
  • Salt och peppar

Ljummen bönsallad

  • 150 g haricots verts
  • 2 vitlöksklyftor
  • En nypa chiliflakes
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 1 burk stora vita bönor (á 240 g avrunnen vikt)
  • 1 avokado
  • 10 körsbärstomater

Senapskräm

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk majonäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk senap

Gör så här

  1. Blanda turkisk yoghurt med majonäs, dijonsenap och senap och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs haricots verts ett par minuter tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt, svartpeppar och en nypa chiliflakes. Lägg i en bunke tillsammans med vinäger, olivolja och pressad citron.
  3. Häll av och skölj de vita bönorna och lägg i bunken och blanda. Skär tomaterna i kvartar och blanda ner. Skala, kärna ur och tärna avokadon och blanda ner i bönsalladen.
  4. Fortsätt med kotletterna. Hetta upp smör i stekpannan och lägg i kotletterna. Krydda med salt och svartpeppar och ös med smöret. Stek tills de fått fin färg på båda sidor och är genomstekt.
  5. Servera köttet med bönsalladen och senapskrämen.

Fler recept med premiumkotletter

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!