Fläskkotlett med ljummen bönsallad och senapskräm
ca 30 min
ca 2 port
Fläskkotletter
- 2 premiumkotletter
- Salt och peppar
Ljummen bönsallad
- 150 g haricots verts
- 2 vitlöksklyftor
- En nypa chiliflakes
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- 1 msk pressad citron
- 1 burk stora vita bönor (á 240 g avrunnen vikt)
- 1 avokado
- 10 körsbärstomater
Senapskräm
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 msk majonäs
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk senap
Gör så här
- Blanda turkisk yoghurt med majonäs, dijonsenap och senap och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
- Hetta upp smör i en stekpanna och fräs haricots verts ett par minuter tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt, svartpeppar och en nypa chiliflakes. Lägg i en bunke tillsammans med vinäger, olivolja och pressad citron.
- Häll av och skölj de vita bönorna och lägg i bunken och blanda. Skär tomaterna i kvartar och blanda ner. Skala, kärna ur och tärna avokadon och blanda ner i bönsalladen.
- Fortsätt med kotletterna. Hetta upp smör i stekpannan och lägg i kotletterna. Krydda med salt och svartpeppar och ös med smöret. Stek tills de fått fin färg på båda sidor och är genomstekt.
- Servera köttet med bönsalladen och senapskrämen.


