Fläskkotletter med endiver och champinjonsmör
Ingredienser
- 600 g fläskkotletter
- 1/2 apelsin
- Salt och peppar
- 50 g smör
- 1 msk olivolja
Endive
- 2 endiver
- 100 g smör
- 1/2 apelsin
- 1 msk socker
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Champinjonsmör
- 250 g smör
- 100 g champinjoner
- 1 schalottenlök
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk hackad persilja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Gör så här
-
Dela endiverna på mitten och krydda snittytan med salt, peppar, skalet från en halv apelsin och socker.
-
Smält smör i en stekpanna på låg värme och lägg i endiverna med snittytan nedåt. Låt ligga minst 30 minuter eller tills dom börjar mjukna.
-
Ta fram dina fläskkotletter, torka av med papper, krydda med salt och svartpeppar.
-
Värm en panna med olivolja på hög värme. Stek kotletterna ca 2 minuter på bägge sidorna, på slutet lägger du i en klick smör, pressar i saften från en halv apelsin och öser kotletterna ungefär 1 minut eller tills dom når en innertemperatur på 65 grader, låt sen vila 5-10 min.
-
Endive: Tillsätt nu balsamvinäger och saften från en halv apelsin i pannan och låt koka in i endiverna. Ställ sedan åt sidan.
-
Champinjonsmör: Ställ ut smöret och låt bli rumstempurerat. Hacka lök, champinjoner, persilja och vitlök fint.
-
Stek lök, champinjoner, persilja och vitlök på medelvärme i en stekpanna med lite smör. Krydda med salt och peppar.
-
Låt svalna och mixa sedan med smöret. Smaka upp med salt och peppar. Servera rätten med sallad och lite nymalen svartpeppar.


