45 minuter
4 port

Ingredienser

  • 800 g premiumkotletter
  • 1 butternut pumpa
  • 300 g potatis
  • 2 stora morötter
  • 2 äpplen
  • 250 g coctailtomater
  • 1 rödlök
  • 1 kruka timjan
  • Salt
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 50 g smör

Färskost

  • 200 g färskost
  • 4-5 champinjoner
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 vitlöksklyfta

Fläskkotlett med pumpa och äpple

Det här receptet passar att laga med:
Premiumkotletter

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka grönsakerna och lägg ut på en plåt. Ringla över oljan, klipp över några kvistar timjan, salta och peppra - blanda runt ställ in i ugnen ca 30 minuter. 

    2. Salta och peppra kotletterna på bägge sidorna och stek sedan i en msk smör. 3-4 minuter per sida på medelvärme tills du når en innertemperatur på 68 grader. 

    3. Hacka vitlök och champinjoner. Stek på låg värme i en panna med smör tills de blir lite gyllenbrunt. Blanda då ihop med färskosten. 

    4. Skiva köttet och lägg på din grönsaksbädd, toppa med färskost och timjan! 

Fler recept med Premiumkotletter

  • Grillad fläskkotlett med chorizosmör
    6 port
    Premiumkotletter
  • Fläskkotletter med endiver och champinjonsmör
    4 port
    Premiumkotletter
  • Fläskkotlett med ljummen bönsallad och senapskräm
    ca 2 port
    Premiumkotletter
  • Äppelkotletter med mustig sås och ärtris
    ca 4 port
    Premiumkotletter

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA