Glass med baconströssel

15 min
6 port

Ingredienser

Glass med kolasås och baconströssel

  • 1 liter vaniljglass

  • 140 g tärnat bacon

  • 2 dl grädde

  • 2 dl ljus sirap

  • 1 ½ dl socker

  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Hacka bacontärningarna i mindre bitar och stek dom till de blir knapriga. 
  2. Lägg dom på hushållspapper som får suga upp överflödigt fett. 
  3. Till kolasåsen blanda grädde, sirap och socker och låt koka upp. Koka såsen på låg värme i cirka 10 min.
  4. Låt den stå och svalna en stund innan du serverar den.
  5. Lägg några kulor glass i en skål, ringla över kolasåsen och strö över baconströsslet och servera direkt.

Fler recept med bacon

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!