Ingredienser

  • 500 g tärnat bacon
  • 100 g gorgonzola eller annan mögelost
  • 1 schalottenlök
  • 100 g bladspenat
  • 100 g tomater
  • 1 päron
  • 50 g pinjenötter
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 tsk honung
  • 600 g pasta 

Krämig gorgonzolapasta med bacon och päron

Det här receptet passar att laga med:
Bacon

Gör så här:

    1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. 
    2. Bryn ditt bacon i en panna på medelvärme, hacka under tiden löken och vitlöken. Tillsätt när baconet börjar få fin färg, låt brynas ihop ca 2-3 minuter. 

    3. Klyfta tomaterna och skiva päronet. Blanda i pannan tillsammans med spenaten. Låt steka ca 2 minuter innan du bryter i osten och kryddar med salt och svartpeppar. 

    4. Finhacka rosmarin. Blanda ihop allt tillsammans med pastan, toppa med pinjenötter och hackad rosmarin. 

Fler recept med Bacon

  • Clubsandwich med flatrökt skinka
    ca 4 port
    Flatrökt skinka|Bacon|Kycklingfilé
  • Glass med baconströssel
    ca 6 port
    Bacon
  • Krämig carbonara
    ca 4 port
    Bacon
  • Chiligryta med bönsalsa, picklad rödlök och guacamole
    ca 6 port
    Högrevsfärs|Innanlår|Bacon

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA