Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer

Ingredienser

  • 500 g tärnat bacon
  • 100 g gorgonzola eller annan mögelost
  • 1 schalottenlök
  • 100 g bladspenat
  • 100 g tomater
  • 1 päron
  • 50 g pinjenötter
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 tsk honung
  • 600 g pasta 

Krämig gorgonzolapasta med bacon och päron

Det här receptet passar att laga med:
Bacon

Gör så här:

    1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. 
    2. Bryn ditt bacon i en panna på medelvärme, hacka under tiden löken och vitlöken. Tillsätt när baconet börjar få fin färg, låt brynas ihop ca 2-3 minuter. 

    3. Klyfta tomaterna och skiva päronet. Blanda i pannan tillsammans med spenaten. Låt steka ca 2 minuter innan du bryter i osten och kryddar med salt och svartpeppar. 

    4. Finhacka rosmarin. Blanda ihop allt tillsammans med pastan, toppa med pinjenötter och hackad rosmarin. 

Fler recept med Bacon

  • Clubsandwich med flatrökt skinka
    ca 4 port
    Flatrökt skinka|Bacon|Kycklingfilé
  • Glass med baconströssel
    ca 6 port
    Bacon
  • Krämig carbonara
    ca 4 port
    Bacon
  • Chiligryta med bönsalsa, picklad rödlök och guacamole
    ca 6 port
    Högrevsfärs|Innanlår|Bacon

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA