Ingredienser

  • 500 g tärnat bacon
  • 100 g gorgonzola eller annan mögelost
  • 1 stor schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g bladspenat
  • 100 g tomater
  • 1 päron
  • 50 g pinjenötter
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 tsk honung
  • 600 g pasta 

Krämig gorgonzolapasta med bacon och päron

Det här receptet passar att laga med:
Bacon

Gör så här:

    1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. 
    2. Bryn ditt bacon i en panna på medelvärme, hacka under tiden löken och vitlöken. Tillsätt när baconet börjar få fin färg, låt brynas ihop ca 2-3 minuter. 

    3. Klyfta tomaterna och skiva päronet. Blanda i pannan tillsammans med spenaten. Låt steka ca 2 minuter innan du bryter i osten och kryddar med salt och svartpeppar. 

    4. Finhacka rosmarin. Blanda ihop allt tillsammans med pastan, toppa med pinjenötter och hackad rosmarin. 

Fler recept med Bacon

  • Baconlindade dadlar med ädelost
    6 port
    Bacon
  • Raggmunk med knaperstekt bacon
    4 port
    Bacon| Tärnat bacon
  • Clubsandwich med flatrökt skinka
    ca 4 port
    Flatrökt skinka|Bacon|Kycklingfilé
  • Glass med baconströssel
    ca 6 port
    Bacon

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA