Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
30 min
4 port

Ingredienser

  • 800 g kycklinglårfile 
  • 1 citron
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta

Grekisk sallad

  • 200 g fetaost
  • 1 gurka
  • 200 g tomater
  • 1 burk oliver 
  • 1 kruka oregano
  • 1 röd lök
  • Olivolja
  • Balsamvinäger

Grekisk sallad med kyckling

Det här receptet passar att laga med:
Kycklinglårfile

Gör så här:

  1. Riv vitlöken, citronskalet och pressa citronen i en skål, blanda med örterna. Lägg ner kycklingen i skålen och låt marinera i ca 10 minuter (desto längre desto bättre, gärna i kyl över natten). 

  2. Sätt ugnen på 200 grader och lägg kycklingen på en plåt med skinnsidan uppåt. Stek kycklingen i ugnen ca 10-15 minuter. Har du en termometer så sikta på 72 grader. 

  3. Skär under tiden dina grönsaker i stora bitar och lägg på ett fat. Smula över fetaosten och ringla över olivoljan och balsamvinägern. 

  4. Skiva upp kycklingen och servera tillsammans med din grekiska sallad och gärna lite bröd att doppa i oljan! 

Fler recept

  • Hjortfilé med rotselleripure och rödvinssås
    4 port
    Hjortfile
  • Krämig älggryta med kantareller och enbär
    Älggrytbitar
  • Älgstek med primörer och potatisgratäng
    6 port
    Älgstek
  • Älghamburgare med västerbottenmajonnäs och kantareller
    4-6 port
    Älgfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA