30 minuter
4 port

Korv

  • 400 g Gårdssällskapets chorizo
  • 400 g Gårdssällskapets salsiccia

Fetaostkräm

  • 100 g fetaost
  • 1.5 dl creme fraise
  • 50 g persilja
  • 50 g timjan
  • 50 g rosmarin
  • 1 st citron
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Spetskål

  • 1 stor spetskål
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Grillade korvar med fetaostkräm och spetskål

Det här receptet passar att laga med:
Chorizo, Salsiccia

Gör så här:

  1. Lägg dina korvar på ett fat tillsammans med den delade spetskålen, ringla över olivolja och salt.
  2. Smula din fetaost med en gaffel i en skål, hacka örterna och blanda upp med den smulade fetaosten. Riv i vitlöken och blanda ihop allt med crème fraise. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes och ställ in i kylen.

  3. Grilla nu dina korvar och spetskålen. Börja på direkt värme och var inte rädd för att ge spetskålen ordentligt med färg, flytta sedan över till indirekt värme och se till så korvarna verkligen blir genomstekta.

  4. Tips:

    - Perfekt som del i en stor grillbuffé eller enklare middag
    - Förbered fetaostkrämen kvällen innan så går middagen supersnabbt
    - Jag brukar bryna smör och hasselnötter tillsammans och toppa min spetskål med, superenkelt värm smöret på medelhög värme tills de börjar bubbla då lägger du i hasselnötterna och sen er du att smöret får en ljusbrun färg då tar du av det.




Fler recept med Chorizo, Salsiccia

  • Smakrik chorizopizza på grillen
    ca 4-6 port
    Chorizo
  • Sliders- plock till buffén
    ca 6-8 port
    Nötfärs|Chorizo|Salsiccia
  • Sötpotatispytt med chorizo och fetaostyoghurt
    ca 4 port
    Chorizo
  • Tre korvar med smarriga toppings
    ca 4-6 port
    Salsiccia|Chorizo|Heta korvar

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA