Grillade korvar med fetaostkräm och spetskål

30 minuter
4 port

Korv

  • 400 g Gårdssällskapets chorizo
  • 400 g Gårdssällskapets salsiccia

Fetaostkräm

  • 100 g fetaost
  • 1.5 dl creme fraise
  • 50 g persilja
  • 50 g timjan
  • 50 g rosmarin
  • 1 st citron
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Spetskål

  • 1 stor spetskål
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg dina korvar på ett fat tillsammans med den delade spetskålen, ringla över olivolja och salt.
  2. Smula din fetaost med en gaffel i en skål, hacka örterna och blanda upp med den smulade fetaosten. Riv i vitlöken och blanda ihop allt med crème fraise. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes och ställ in i kylen.

  3. Grilla nu dina korvar och spetskålen. Börja på direkt värme och var inte rädd för att ge spetskålen ordentligt med färg, flytta sedan över till indirekt värme och se till så korvarna verkligen blir genomstekta.

     



Fler recept med chorizo, salsiccia

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!