Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 45 min
ca 6 port

Grillspett

  • 600 g rostasfilé
  • 1 liten gul paprika
  • 1 liten röd paprika
  • 1 röd lök
  • 200 g små champinjoner

Klyftpotatis

  • 6 port potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • Torkade örter

Tzatziki

  • 5 dl turkisk yoghur
  • 0,5 gurka
  • Ca 3 vitlöksklyftor

Grillspett med klyftpotatis och tzatziki

Det här receptet passar att laga med:
Rostas

Gör så här:

  1. Lägg grillspett (om de är i trä) i blöt.
  2. ätt på ugnen på 225 grader.
  3. Skär potatisarna i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och pressa över vitlöksklyftorna. Krydda med salt, svartpeppar och torkade örter och blanda runt. Sätt in i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen fått fin färg och en mjuk i mitten.
  4. Skär köttet i tärningar. Kärna ur och skär paprikorna i bitar- Skala och skär löken i klyftor. Om champinjonerna är stora kan du dela ner de i halvor eller kvartar.
  5. Trä på kött och grönsaker på spetten och lägg på en plåt. Ringla över lite olja och krydda med salt och svartpeppar.
  6. Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med yoghurt, pressad vitlök samt salt och svartpeppar.
  7. Grilla grillspetten runtom så de får fin färg och köttet fortfarande är rosa i mitten. Servera direkt.

Fler recept med Rostas

  • Rostas med sötpotatissallad och brynt timjansmör
    4 port
    Rostas
  • Rödvinsmarinerad rostas med potatissallad och örtsås
    ca 4 port
    Rostas

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA