Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
1 h
4 port

Ingredienser

  • 600 g fläskflankstek
  • 1 msk smör
  • Ett par kvistar timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olja 

Klyftpotatis

  • 600 g potatis 
  • 1 msk smör
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk salt 
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 kvist timjan

Dragonmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitvinsvinäger
  • Salt och svartpeppar

Fläskflank med klyftpotatis och dragonmajonnäs

Det här receptet passar att laga med:
Fläskflank

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 grader. 

    2. Klyfta potatisen i önskad storlek och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja, smör, salt, peppar och timjan. Låt stå i ugnen ca 30 minuter. 

    3. Putsa köttbiten fri från senor och hinnor. Krydda rikligt med salt och peppar. 

    4. Stek flanken på hög värme i lite olja ca 1-2 minuter på varje sida. Sänk sedan värme, tillsätt smör, vitlök och timjan. Ös flanken med smör tills du når en innertemperatur på 63 grader, lägg då köttet på en skärbräda och låt vila 5-10 minuter. 

    5. Blanda dragonmajonnäsen och smaka av med salt, peppar och vinäger. 

    6. Skiva upp flanken tunt och servera med dragonmajonnäs och potatis.

Fler recept

  • Bräserad oxkind med potatismos
    6 port
    Oxkind
  • Korvstroganoff med ris
    4 port
    Falukorv
  • Stuvade makaroner med falukorv
    4 port
    Falukorv
  • Pizzabullar
    4 port
    Flatrökt skinka| bacon

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA