1 h
4 port

Ingredienser

  • 800 g fläskflankstek
  • 1 msk smör
  • Ett par kvistar timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olja 

Klyftpotatis

  • 600 g potatis 
  • 1 msk smör
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk salt 
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 kvist timjan

Dragonmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitvinsvinäger
  • Salt och svartpeppar

Grisflank med klyftpotatis och dragonmajonnäs

Det här receptet passar att laga med:
Grisflank

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 grader. 

    2. Klyfta potatisen i önskad storlek och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja, smör, salt, peppar och timjan. Låt stå i ugnen ca 30 minuter. 

    3. Putsa köttbiten fri från senor och hinnor. Krydda rikligt med salt och peppar. 

    4. Stek flanken på hög värme i lite olja ca 1-2 minuter på varje sida. Sänk sedan värme, tillsätt smör, vitlök och timjan. Ös flanken med smör tills du når en innertemperatur på 65 grader, lägg då köttet på en skärbräda och låt vila 5-10 minuter. 

    5. Blanda dragonmajonnäsen och smaka av med salt, peppar och vinäger. 

    6. Skiva upp flanken tunt och servera med dragonmajonnäs och potatis.

Fler recept

  • Oxfile med potatisterrin och chimichurrismör
    4 port
    Oxfile
  • Entrecôte med potatisterrin och rödvinssås
    4 port
    Entrecote
  • Revbensspjäll med äppelglaze
    ca 4 port
    Revbensspjäll
  • Chimichurrismör
    6 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA