Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
1 h
4 port

Ingredienser

  • 800 g fläskflankstek
  • 1 msk smör
  • Ett par kvistar timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olja 

Klyftpotatis

  • 600 g potatis 
  • 1 msk smör
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk salt 
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 kvist timjan

Dragonmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitvinsvinäger
  • Salt och svartpeppar

Grisflank med klyftpotatis och dragonmajonnäs

Det här receptet passar att laga med:
Grisflank

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 grader. 

    2. Klyfta potatisen i önskad storlek och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja, smör, salt, peppar och timjan. Låt stå i ugnen ca 30 minuter. 

    3. Putsa köttbiten fri från senor och hinnor. Krydda rikligt med salt och peppar. 

    4. Stek flanken på hög värme i lite olja ca 1-2 minuter på varje sida. Sänk sedan värme, tillsätt smör, vitlök och timjan. Ös flanken med smör tills du når en innertemperatur på 65 grader, lägg då köttet på en skärbräda och låt vila 5-10 minuter. 

    5. Blanda dragonmajonnäsen och smaka av med salt, peppar och vinäger. 

    6. Skiva upp flanken tunt och servera med dragonmajonnäs och potatis.

Fler recept

  • Fläskkotlett med pumpa och äpple
    4 port
    Fläskkotlett
  • Quesadillas med grillad lime
    4 port
    Lövbiff
  • Grillad fläskkotlett med chorizosmör
    6 port
    Premiumkotletter
  • Grillad T-benstek med parmesansmör
    4 port
    T-benstek

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA