Missa inte jullådorna! Beställ här
Missa inte jullådorna! Beställ här
3 h
4 port

Ingredienser

  • 600 g fläskflankstek
  • 5 dl rött vin 
  • 2 msk oxfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 3 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk japansk soja
  • 1 kruka timjan

Potatispuré

  • 600 g potatis 
  • 50 g smör 
  • 1 dl grädde
  • 100 g parmesanost
  • 1 tsk svartpeppar

Grisflank bräserad i rödvin med parmesan och potatispuré

Det här receptet passar att laga med:
Fläsk flankstek

Gör så här:

    1. Hacka upp morot, palsternacka och lök i sockerbitsstora bitar. Dela vitlökarna och plocka ca 8 kvistar timjan. 

    2. Skär 4-5 snitt (några milimeter djupa) i varje flankstek, lägg därefter i en tjockbottnad kastrull. 

    3. Häll på rött vin, fond, svartpeppar och alla dina rotsaker. Är inte alla flankstekar täckta med vätska kan du tillsätta vatten så dom blir det. 

    4. Koka upp och sänk sedan värmen, låt sjuda under lock 2-3 timmar. 

    5. Skala och koka potatisen i vanligt vatten. 

    6. Vispa den kokta potatisen med smör och grädde. Riv i din parmesan och blanda upp med smöret. Krydda med svartpeppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer svartpeppar eller parmesan.

    7. Servera grytan med lite ruccola, potatispuré och riv över lite parmesan. 

Fler recept

  • Världens köttbullar
    10-12 port
    Nötfärs| lammfärs| fläskfärs| viltfärs
  • Örtsalt med olika smaksättningar
    Tillbehör
  • Smördegstoast chorizo
    4 port
    Tillbehör
  • Vispat kantarellsmör med örter
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA