3 h
4 port

Ingredienser

  • 600 g fläskflankstek
  • 5 dl rött vin 
  • 2 msk oxfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 3 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk japansk soja
  • 1 kruka timjan

Potatispuré

  • 600 g potatis 
  • 50 g smör 
  • 1 dl grädde
  • 100 g parmesanost
  • 1 tsk svartpeppar

Grisflank bräserad i rödvin med parmesan och potatispuré

Det här receptet passar att laga med:
Fläsk flankstek

Gör så här:

    1. Hacka upp morot, palsternacka och lök i sockerbitsstora bitar. Dela vitlökarna och plocka ca 8 kvistar timjan. 

    2. Skär 4-5 snitt (några milimeter djupa) i varje flankstek, lägg därefter i en tjockbottnad kastrull. 

    3. Häll på rött vin, fond, svartpeppar och alla dina rotsaker. Är inte alla flankstekar täckta med vätska kan du tillsätta vatten så dom blir det. 

    4. Koka upp och sänk sedan värmen, låt sjuda under lock 2-3 timmar. 

    5. Skala och koka potatisen i vanligt vatten. 

    6. Vispa den kokta potatisen med smör och grädde. Riv i din parmesan och blanda upp med smöret. Krydda med svartpeppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer svartpeppar eller parmesan.

    7. Servera grytan med lite ruccola, potatispuré och riv över lite parmesan. 

Fler recept

  • Oxfile med potatisterrin och chimichurrismör
    4 port
    Oxfile
  • Entrecôte med potatisterrin och rödvinssås
    4 port
    Entrecote
  • Revbensspjäll med äppelglaze
    ca 4 port
    Revbensspjäll
  • Chimichurrismör
    6 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA