Grisflank bräserad i rödvin med parmesan och potatispuré

3 h
4 port

Ingredienser

  • 600 g fläskflankstek
  • 5 dl rött vin 
  • 2 msk oxfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 3 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk japansk soja
  • 1 kruka timjan

Potatispuré

  • 600 g potatis 
  • 50 g smör 
  • 1 dl grädde
  • 100 g parmesanost
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

    1. Hacka upp morot, palsternacka och lök i sockerbitsstora bitar. Dela vitlökarna och plocka ca 8 kvistar timjan. 

    2. Skär 4-5 snitt (några milimeter djupa) i varje flankstek, lägg därefter i en tjockbottnad kastrull. 

    3. Häll på rött vin, fond, svartpeppar och alla dina rotsaker. Är inte alla flankstekar täckta med vätska kan du tillsätta vatten så dom blir det. 

    4. Koka upp och sänk sedan värmen, låt sjuda under lock 2-3 timmar. 

    5. Skala och koka potatisen i vanligt vatten. 

    6. Vispa den kokta potatisen med smör och grädde. Riv i din parmesan och blanda upp med smöret. Krydda med svartpeppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer svartpeppar eller parmesan.

    7. Servera grytan med lite ruccola, potatispuré och riv över lite parmesan. 

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!