Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
3 h
4 port

Ingredienser

  • 600 g fläskflankstek
  • 5 dl rött vin 
  • 2 msk oxfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 3 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk japansk soja
  • 1 kruka timjan

Potatispuré

  • 600 g potatis 
  • 50 g smör 
  • 1 dl grädde
  • 100 g parmesanost
  • 1 tsk svartpeppar

Grisflank bräserad i rödvin med parmesan och potatispuré

Det här receptet passar att laga med:
Fläsk flankstek

Gör så här:

    1. Hacka upp morot, palsternacka och lök i sockerbitsstora bitar. Dela vitlökarna och plocka ca 8 kvistar timjan. 

    2. Skär 4-5 snitt (några milimeter djupa) i varje flankstek, lägg därefter i en tjockbottnad kastrull. 

    3. Häll på rött vin, fond, svartpeppar och alla dina rotsaker. Är inte alla flankstekar täckta med vätska kan du tillsätta vatten så dom blir det. 

    4. Koka upp och sänk sedan värmen, låt sjuda under lock 2-3 timmar. 

    5. Skala och koka potatisen i vanligt vatten. 

    6. Vispa den kokta potatisen med smör och grädde. Riv i din parmesan och blanda upp med smöret. Krydda med svartpeppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer svartpeppar eller parmesan.

    7. Servera grytan med lite ruccola, potatispuré och riv över lite parmesan. 

Fler recept

  • Parmesansmör
  • Grillspett med melonsallad och myntayoghurt
    4-6 port
    Fläskkarré
  • Fläskkotlett med pumpa och äpple
    4 port
    Fläskkotlett
  • Quesadillas med grillad lime
    4 port
    Lövbiff

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA