Harissa kyckling med couscoussallad och myntayoghurt

1 h
4 port

Ingredienser

  • Ca 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk tomatpure
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt och svartpeppar
  • 1 msk olivolja 

Couscoussallad

  • 2 dl couscous
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 25 g russin
  • 25 g mandel
  • 50 g tomater
  • 1 rödlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron
  • 1 tsk salt

Myntayoghurt

  • 2 dl yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 tsk honung
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

    1. Blanda ingredienserna till harissamarinaden och blanda ihop med kycklingen. Lägg i kylen i minst 30 minuter, gärna över natten. 
    2. Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen men med grönsaksbuljong istället för vatten. Hacka undertiden tomaterna, löken, persiljan, mandeln och riv skalet av citronen. Låt couscousen svalna och blanda sedan ihop allt och pressa i citronen. 

    3. Hacka myntan och blanda ihop med yoghurten och honungen. Smaka av med salt och svartpeppar.

    4. Stek kycklingen ca 3 minuter på varje sida, låt vila några minuter innan ni äter. 

Fler recept med kycklinglårfilé

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!