Högrevsbiffar på grönsaksbädd med ajvaryoghurt

30 min
6 port

Ingredienser

  • 1 kg högrevsfärs
  • 2 gula paprikor
  • 300 g potatis
  • 2 stora morötter
  • 1 fänkål
  • 3 klyftor vitlök
  • 250 g coctailtomater
  • 3 tsk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Örter (vi använder oregano och rosmarin)

Ingredienser

  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl ajvar (mild)
  • 1 tsk salt 
  • 0.5 tsk sambal oelek

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka grönsakerna och lägg ut på en plåt. Tillsätt hälften av oljan, saltet och pepparn, hacka och strö över örterna - blanda runt ställ in i ugnen 10 minuter. 

    2. Efter 10 minuter, ta ut plåten. Ta en sked och gröp ur biffar ur din förpackning med högrev, klicka ut på plåten. Ringla över resten av oljan salt och peppar. Ställ in ytterligare ca 20 minuter. 

    3. Blanda upp alla ingredienserna i yoghurten och servera till. 

Fler recept med högrevsfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!