Krämig lammgryta med pasta
30 min
ca 4 port
Lammgryta med kantarell
- 600 g lammkotlett med ben
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 tsk timjan
- 400 g kantareller
- 1 dl grädde
- 2 dl créme fraiche
- 2 dl mjölk
- En skvätt soja
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk kantarellfond
Tillbehör
- 4 port pasta
Gör så här
- Skär bort benet från kotletterna och strimla lammköttet. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Dela ner kantarellerna vid behov. Mortla timjan.
- Hetta upp smör i en stekpanna och fräs köttet ett par minuter och krydda med salt och svartpeppar.
- Tillsätt lök, vitlök, chili, kantareller och timjan och låt fräsa så det blir mjukt.
- illsätt sedan grädde, créme fraiche, mjölk, soja, dijonsenap och kantarellfond och låt koka upp./li>
- Koka pastan enligt anvisning.
- Låt såsen småkoka och smaka av med salt och svartpeppar och red eventuellt av.
- Blanda såsen med den avhällda pastan och servera direkt.


