Krämig lammgryta med pasta

30 min
ca 4 port

Lammgryta med kantarell

  • 600 g lammkotlett med ben
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 tsk timjan
  • 400 g kantareller
  • 1 dl grädde
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl mjölk
  • En skvätt soja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk kantarellfond

Tillbehör

  • 4 port pasta

Gör så här

  1. Skär bort benet från kotletterna och strimla lammköttet. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Dela ner kantarellerna vid behov. Mortla timjan.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs köttet ett par minuter och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Tillsätt lök, vitlök, chili, kantareller och timjan och låt fräsa så det blir mjukt.
  4. illsätt sedan grädde, créme fraiche, mjölk, soja, dijonsenap och kantarellfond och låt koka upp./li>
  5. Koka pastan enligt anvisning.
  6. Låt såsen småkoka och smaka av med salt och svartpeppar och red eventuellt av.
  7. Blanda såsen med den avhällda pastan och servera direkt.

Fler recept med lammkotlett

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!