Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
30 min
ca 4 port

Lammgryta med kantarell

  • 600 g lammkotlett med ben
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 tsk timjan
  • 400 g kantareller
  • 1 dl grädde
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl mjölk
  • En skvätt soja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk kantarellfond

Tillbehör

  • 4 port pasta

Krämig lammgryta med pasta

Det här receptet passar att laga med:
Lammkotlett

Gör så här:

  1. Skär bort benet från kotletterna och strimla lammköttet. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Dela ner kantarellerna vid behov. Mortla timjan.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs köttet ett par minuter och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Tillsätt lök, vitlök, chili, kantareller och timjan och låt fräsa så det blir mjukt.
  4. illsätt sedan grädde, créme fraiche, mjölk, soja, dijonsenap och kantarellfond och låt koka upp./li>
  5. Koka pastan enligt anvisning.
  6. Låt såsen småkoka och smaka av med salt och svartpeppar och red eventuellt av.
  7. Blanda såsen med den avhällda pastan och servera direkt.

Fler recept

  • Fläskkotlett med pumpa och äpple
    4 port
    Fläskkotlett
  • Quesadillas med grillad lime
    4 port
    Lövbiff
  • Grillad fläskkotlett med chorizosmör
    6 port
    Premiumkotletter
  • Grillad T-benstek med parmesansmör
    4 port
    T-benstek

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA